Genç Girişimciler Topluluğundan Rakibini Tanı Semineri

Üniversitemiz Genç Girişimciler Topluluğu ile özel bir eğitim merkezi ortaklığında Rakibini Tanı Semineri düzenlendi. 28 Mart 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak eğitim merkezinin kurucularından Ümit Keskinkılıç ile Suat Gürcan katılırken öğretim üyeleri ile öğrenciler seminere yoğun ilgi gösterdi.  

Rakibini Tanı Seminerinin açılış konuşmasını Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Ömer Faruk Akbulut yaptı. Akbulut konuşmasında, günümüzde dünya dili olarak bilinen ve akademisyenler ile öğrenciler için zorunlu hale getirilen İngilizceyi öğrenmenin zorluğuna değindi. Ülkemizde dil eğitimine okul öncesi dönemden başlanması gerektiğini dile getiren Ömer Faruk Akbulut, bu yüzden öğrencilerin ilerleyen yıllarda girdikleri yabancı dil sınavlarından olumsuz sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Genç Girişimciler Topluluğu ve Öğrenci Konseyi Başkanlığı olarak öğrenci arkadaşlarının sorunlarının çözümü için çalıştıklarını anlatan Akbulut, Rakibini Tanı Seminerini de öğrencileri yabancı dil sınavları öncesi rehberlik etmesi için özel bir eğitim merkezi hocaları ile buluşturduklarını kaydetti. Öğrencilerin seminerden yeterince verim almalarını umduğunu dile getiren Topluluk Başkanı Ömer Faruk Akbulut, seminer davetlerine eşlik eden eğitim merkezi kurucuları Ümit Keskinkılıç ile Suat Gürcan’a teşekkür etti.

Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Ömer Faruk Akbulut’un konuşmasının ardından eğitim merkezi kurucularından Ümit Keskinkılıç söz alarak bir konuşma yaptı. Keskinkılıç konuşmasında, öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek yabancı dil sınavlarından hiçbir öğrencinin kalmamasını hedeflediklerini kaydetti. Seminere katılım sağlayan öğrencilere teşekkür eden Ümit Keskinkılıç, seminer sonunda çekilişle öğrencilere belirli hediyeler verileceğini söyledi.

Ümit Keskinkılıç’ın konuşmasının ardından Suat Gürcan sunumunu gerçekleştirdi. Gürcan sunumunda, eğitim merkezleri hakkında bilgilendirmede bulunarak yabancı dil sınavlarının ülkemizdeki yerine değindi. Yabancı dil öğrenmenin dünya genelinde artık bir zorunluluk olduğunu söyleyen Suat Gürcan, öğrencilerin öncelikle kendilerine “Neden İngilizce öğrenmek istiyorum?” diye sormaları gerektiğini anlattı. Yabancı dil öğrenmenin püf noktalarını katılımcılarla paylaşan Gürcan, öğrenmenin ilk aşamasının dinlemek olduğunu vurguladı. Dinlemeyi aktif bir şekilde gerçekleştiren bireylerin konuşmaya daha yatkın hale geldiklerini belirten Suat Gürcan, yabancı bir dilin yaklaşık olarak bir buçuk yılda öğrenildiğini söyledi.    

Seminer katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.