Rektör Karakaya Lise Öğrencileri ile Bir Araya Gelmeye Devam Ediyor

Üniversitemizi ulusal ve uluslararası her alanda en yüksek düzeye taşımaya çalışan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye Cumhuriyetinin teminatı olan gençlerle de bir araya gelmeye devam ediyor. Gençleri önemseyen ve sık sık gençlerle sohbet eden Rektör Karakaya, 22 Mart 2018 tarihinde Kırşehir Abdülkadir Özcan Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Kariyer Günü Programında buluştu. Nitelikli ve yetişmiş insan yetiştirme hedefi ile ileriye dönük projeler yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilere kendi akademik ve idari yaşamı hakkında bilgiler verdi.

Abdülkadir Özcan Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Seyfettin Cerit, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı okullarında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Öğrencilere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmalarından ders çıkarmalarını tavsiyesinde bulunan Cerit, onun akademik ve idari yaşamını kendilerine örnek almalarını söyledi. Rektör Karakaya’nın engin bilgi ve deneyimlerinden istifade edeceklerini belirten Seyfettin Cerit, Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya böyle bir organizayonla birlikte öğrencileri bilgilendirdiği için teşekkür etti.  

Rektör Karakaya: “Ülkemizin En Önemli Değeri Siz Gençlersiniz”

Abdülkadir Özcan Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Seyfettin Cerit’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz alarak konuşmasını gerçekleştirdi. Rektör Karakaya konuşmasında, öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek onlara ülkemiz için ne kadar değerli olduklarını anlattı. Ülkemizin en önemli değeri ve istikbalinin gençler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, on yıl sonra ülkemizi yönetecek kişilerin de yine onlar olacağını söyledi. Bu yüzden öğrencilikleri boyunca kendilerini yetiştirirken dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunan Rektör Karakaya, “Siz kendinizi nasıl eğitirseniz memleketi de o şekilde yöneteceksiniz.” dedi. İnsan ömrünün fani olduğunu anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, devlet ömrünün baki olduğunu ve onu bitmeyecek gibi görüp üzerine yeni bin yıllar eklemek gerektiğini söyledi. Kendi alanı hakkında da bilgiler veren Rektör Karakaya, eğitimin her alanında yer aldığını ve temel amacının ise geleceğe yetişmiş insan bırakmak olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Sizler böyle bir milletin evladı olduğunuz için kendinizle onur duymalısınız. Bu memlekette yaşamanın hazzını almalısınız. Bu topraklarda yaşıyorsanız burayı anlayıp derinliğine inmelisiniz. Sizi bu topraklardan koparmaya çalışacaklardır fakat siz buna imkan vermemelisiniz. Yaşadığınız yerin derinliklerini anlayarak buraya demir atmış gibi yaşamalısınız.” 

Rektör Karakaya: “Hayatta Ne Kadar Çok Çalışır ve Emek Verirseniz Başarınız O Kadar Kalıcı Olur”

Hayatı yaşamak için bedel ödemenin öneminden bahseden Rektör Karakaya, “Hayat, bedeli ödendiği kadar güzeldir.” dedi. Ne kadar çok çalışılır ve ne kadar çok emek verilirse hayatta başarıların o kadar kalıcı olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, başarının sırrının çok çalışmak ve bu yolda bedel ödemek olduğunu söyledi. Millet olarak bizlerin materyalist yani maddeye önem veren değil insana ve kalbe değer veren bir toplum olduğumuzu da dile getiren Rektör Karakaya, öğrencilere akıl gücüyle merhamet, sevgi ve yaradılışa dair duyguları yaşamalarını önerdi.

Rektör Karakaya: “Yorulmadan Elde Edilmiş Nimetin Tadı Yoktur”

Öğrencilerden insan varlığının kavramını ve neden insan olduğumuzu araştırmalarını isteyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, onlara kendilerini bilmeleri ve gözleri ile gördükleri dünyayı sorgulamaları tavsiyesinde bulundu. “Neden” ve “Niçin” sorularının hayatı anlamak için elzem sorular olduğunu da anlatan Rektör Karakaya, bu soruları yaşamlarının her anında dile getirip cevap bulmalarının önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasında şunlara yer verdi: “Gençler, çalıştığınız ve emek verdiğiniz zaman her şeyi halledebileceğinize inanmalısınız. Hayatta çözümsüz problem yoktur. Bu yüzden iyi bir çalışmaya ve bilgiye ihtiyacınız var. Geleceği iyi anlamalısınız. Bir işe emek verip bu işi iş ahlakıyla yaparsanız ülkemiz istikamette kalır. Bu yüzden kendinizi yorun, yorulmadan elde edilmiş nimetin tadı yoktur. ”

Rektör Karakaya: “Sizler Dünyayı Yeniden İnşa Edecek Güce Sahipsiniz”

Öğrencilere iyi ve faydalı insan olmak için çok çalışmaları gerektiğini anlatan Rektör Karakaya, öğrencilerden yaşadıkları ülkeyi ve bölgeyi çok iyi tanımalarını ve bu toprakların değerlerini çok iyi bilmelerini istedi. Gençlere kendilerini geleceğe hazırlamalarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, her şeyin kaynağında zamanın olduğunu ve bu zamanı iyi kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Sosyal hayatın gerekliliğine, aile ve toplumla ilişkilere de değinen Rektör Karakaya, matematik ve fenle kültür oluşmayacağını sadece refah düzeyinin yükseleceğini anlattı. Medeniyetimizin çok zengin bir hazine olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu hazineyi iyi değerlendirip Aristoteles okudukları kadar bir İbn-i Arabi de okumalarının ve kültürlerini tanımalarının önemli olduğunu belirtti. Gençlere, “Hedefiniz ne ise idealleriniz de ona göre olsun.” diyen Rektör Karakaya onlardan, dünyayı yeniden inşa edecek güce sahip olduklarına inanmalarını istedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasının devamında kendi yaşamı ve eğitim alanı hakkında da bilgiler aktarırken kendisinin şimdiye kadar içinde bulunduğu akademik ve idari işleri kariyer olarak değil bu ülkenin kendisine verdiği görev olarak gördüğünü söyledi. Salonda bulunan gençlerin, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek emeği verip gereken bedeli ödeyeceklerine inancının tam olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, topluma hizmet edildiği kadar umudun da var olacağını sözlerine ekledi.  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtladı. Abdülkadir Özcan Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi Kariyer Günleri Programı sonunda Okul Müdürü Seyfettin Cerit tarafından Rektör Karakaya’ya hediye verildi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.