Rektör Karakaya Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesini Ziyaret Ederek Termal Tesislerde İncelemelerde Bulundu

Şehrin ve bölgenin ihtiyaçlarını yakından takip ederek projelerini bu alt yapıda değerlendiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdi. 15 Mart 2018 tarihinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ile bir araya gelen Rektör Karakaya, Bolu’da bulunan jeotermal kaynaklar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Pilot üniversite projelerimiz arasında bulunan jeotermal kaynaklarla ilgili Bolu’da termal kaplıcalar ile sağlık tesislerinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya; jeotermal kaynakların hangi alanlarda kullanıldığı, bulunduğu şehre kazandırdığı sosyal ve fiziki kazançlar hakkında bilgiler aldı. “İlk defa bir üniversite ürettiği bilgi ile bulunduğu şehre katma değer sağlayacak.” diyen Rektör Karakaya, pilot projelerin hayata geçmesiyle birlikte Kırşehir’de yeni oluşumların meydana geleceğini ve Ahi Evran Üniversitesinin her alanda Türkiye’ye örnek oluşturacağını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür etti. Ziyaretin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi günün anısına birbirlerine hediye verdiler.