ÜNİAR’a Göre Eğitim Fakültemiz Türkiye Birincisi

Tarih, kültür ve sanat birikiminden ilham alarak geleceğe yön veren, insan odaklı, girişimci, yenilikçi, üretken, bilime katkı sunan, iş birliğine açık, kaliteli eğitim hizmeti ile tercih edilen, ulusal ve uluslararası düzeyde referans alınan ve mensubu olmaktan gurur duyulan, öncü bir üniversite olma vizyonuyla yoluna devam eden üniversitemiz, adına yakışır bir başarıya daha imza attı.

Türkiye’deki Eğitim Fakülteleri arasında akademisyenleri en çalışkan fakülte olarak Eğitim Fakültemiz seçildi. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan, 108 devlet üniversitesindeki akademisyenlerin dahil edildiği "Akademik Performans Raporu"na göre, fakülte bazında yapılan değerlendirmede Üniversitemiz Eğitim Fakültesi akademisyenleri birinci sırada yer aldı. ÜNİAR kurucularından Prof. Dr. Cemil Yücel ve Prof. Dr. Engin Karadağ, üniversite araştırmalarını geliştirmek, politikacılara, rektörlere ve öğrencilere bilgi sunmak için Türkiye'deki 108 devlet üniversitesinin veri tabanına ulaşarak, 3 yıldır akademisyeni en çalışkan üniversiteleri belirledi.

Üniversitemizin en köklü fakültesi olan Eğitim Fakültesi yetiştirdiği nitelikli öğretmenleri, Türkiye’nin her yerine birer eğitim neferi olarak gönderirken bir yandan da akademik başarıları ile Türkiye’nin öncü Eğitim Fakültesi olma özelliğini taşıyor.

Hazırlanan raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin bu başarıyı hak eden bir eğitim modeline sahip olduğunu söyledi. Eğitim Fakültesinin “Yeterliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi” ile pilot seçilmesinin ardından eğitimde daha nitelikli işlerin yapılacağını da belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Ahi Evran Üniversitesi tüm birimleri ile başarıyı yakalamış, gideceği yeri bilen ve hedefleri yüksek bir üniversitedir.” dedi. Bu başarının bir emek ürünü olduğunun altının çizen Rektör Karakaya, tüm akademisyenlere başarılar dileyerek onları tebrik etti.