Üniversitemizde Kalite Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Üniversitemizin TSE tarafından Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almasının ardından kalite çalışmaları da aralıksız devam ediyor. 26 Şubat 2018 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yaptığı Kalite Komisyon Toplantısına Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Rektör Danışmanı ve Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Rektör Danışmanı ve Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Umut Aydemir, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk, kalite koordinatörlüğü ekibi ve birim amirleri katıldı.

Rektör Karakaya: “Yaptıklarımız, Yapacak İşlerimizin Garantisidir”

Toplantının açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Rektör Karakaya konuşmasına üniversite olarak Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almalarında emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin gerekliliğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, tüm birimleriyle Kalite Yönetim Sistemi Belgesini Türkiye’de ilk defa Ahi Evran Üniversitesinin almasından gurur duyduğunu belirtti. Bu belge ile kalite çalışmalarınn sona erdiğinin düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Rektör Karakaya, asıl işin bundan sonra başladığını ve KALDER ve YÖK tarafından verilecek olan Türkiye Mükemmellik Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödüllerini almak için çalışacaklarını açıkladı. 2015 yılında göreve geldiğinde Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarını başlattığını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2,5 yıldır bu işle uğraştıklarını ve hedeflerinin birinci durağını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kalite çalışmalarının üniversitemize yeni bir kimlik ve uluslararası nitelik kazandıracağını anlatan Rektör Karakaya, “Yaptıklarımız, yapacak işlerimizin garantisidir.” dedi. El birliği ile kalite çalışmalarını yürüteceklerini kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, diğer üniversitelere de örnek olduğumuzu ve kalite bilgimizi isteyen üniversiteler ile paylaşacağımızı belirtti.

Rektör Karakaya: “Taklit Etmeyeceğiz, Yeni Şeyler Üreteceğiz”

Üniversiteler kaliteli olduğunda istikbalimizin de daha güzel olacağını vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler taklit etmeyeceğiz, yeni şeyler üreteceğiz, başkalarına literatür oluşturacağız. Yaptığımız işin büyüklüğünü hissetmeli ve önümüzdeki hedeflere her zaman yeni bir heyecanla başlamalıyız.”

Eğitim Fakültemizde uygulanmaya başlanan “Yeterliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi” nin de YÖK’ün gündeminde olduğunu belirten Rektör Karakaya, projenin patentinin alınmasıyla birlikte Türkiye’nin örnek alacağı bir projemizin daha olacağını söyledi. Eğitim Fakültelerinin ülkemizin geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, insan yetiştiren bu kurumların reel hayata dönüşme oranını yükseltmenin temel hedeflerimiz arasında yer aldığını kaydetti.

Rektör Karakaya: “Bilim Üreteceğiz ve Ürettiğimiz Bilim ile Toplumu Şekillendireceğiz”

Daha kaliteli bir yaşam için çalıştıklarını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Yerelleşmek üniversiteleri öldüren bir hastalıktır. Bu nedenle uluslararasılaşmalıyız. Yaptığım projeler Kırşehir’e fayda verecek elbette ama gündemimiz her zaman uluslararası olmak için çalışmaktır.”

Üniversite olarak görevlerinin yenilik üretmek olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, bilim üretmenin ve toplumu bilimle şekillendirmenin önemini anlattı. Toplumu insan vücudu olarak örneklendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, beyin kısmını ise üniversitelerin oluşturduğunu kaydetti.

TSE tarafından verilen Kalite Yönetim Sistemi Belgesini güzel işler yapmanın belgesi olarak gördüğünü belirten Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi olarak Türkiye Mükemmellik Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödüllerini almak istediklerini sözlerine ekledi.

Toplantı sonunda hedeflerinin belli olduğunu ve bu hedeflere ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kalite Komisyon Ekibine çalışmalarından ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Açılış konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, toplantı gündeminden bahsetti. Çalışmalarının ve gayretlerinin kısmi olarak meyvesini aldıklarını söyleyen Kurt, kalite faaliyetlerinin devam ettiğini katılımcılara anlattı. Toplantı gündeminin “2017 Yılı Kalite Yönetim Çalışmalarını Değerlendirme, 2018 Yılı Kalite Yönetim Çalışmalarını Planlama, 2017 Yılı Kurum İçi Değerlendirme Raporu Hazırlığı ve Kalite Komisyonu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesini Görüşme” olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Mustafa Kurt, 2017 Yılı Kalite Yönetim Çalışmalarının değerlendirmesini Rektör Karakaya’nın açılış konuşmasında yaptığını ifade etti. 2018 Yılı Kalite Yönetim Çalışmalarını Planlama aşamasının üniversitemizin hem 2018 stratejik planını hazırlarken hem de Kalite Yönetim Çalışmaları esnasında belirlendiğini vurgulayan Kurt, 2017 Yılı Kurum İçi Değerlendirme Raporunu ise her birimin kendi içinde hazırlayacağını ve gerektiğinde kendilerinin de birimlere destek olacağını kaydetti. Kalite Komisyonu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesini kalite komisyonu ile yapan Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kalite Yönetim Çalışmalarının aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.