Üniversitemiz Kalite Belgesi ile Diğer Üniversitelere Örnek Oluyor

Türkiye’deki üniversiteler içerisinde tüm birimleriyle birlikte TSE tarafından Kalite Yönetimi Sistem Belgesi alan tek üniversite olmamızdan dolayı diğer üniversitelere örnek oluşturuyoruz. Bu kapsamda kalite yönetim sistemimizin işleyişi hakkında bilgi almak üzere Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ile Rektör Danışmanı Prof. Dr. H. Ayşegül Taylan Özkan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 23 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşen ziyarette Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ile Rektör Danışmanı Prof. Dr. H. Ayşegül Taylan Özkan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve kalite ekibi ile bir toplantı yaparak kalite yönetim sistemimiz hakkında bilgi aldılar. Toplantının ardından Hitit Üniversitesi ekibi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük de eşlik etti.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. H. Ayşegül Taylan Özkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı başarılı çalışmaları ve Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almalarından dolayı tebrik ettiler. Üniversitemizde uyguladığımız Kalite Yönetim Sistemini kendilerinin de örnek aldıklarını ifade eden Hitit Üniversitesi ekibi, aldıkları bilgiler ışığında Kalite Yönetim Sistemini Hitit Üniversitesinde hayata geçireceklerini söylediler. Hitit Üniversitesi ekibi, Üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemi ekibinden sisteminin işleyişi, prosedürler, formlar ve denetleme süreçleri hakkında ayrıntılı bilgi alarak bu sistemi kendi üniversitelerinde uygulayabilmek için Rektör Karakaya’nın görüşlerini değerlendirdiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizde bu alanda tüm birimleri ile Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan tek üniversite olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayarak diğer üniversitelere de kalite sisteminin uygulanması aşamasında destek olabileceklerini söyledi. Üniversitelerin kaliteli bir işleyişe sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, artık her üniversitenin Kalite Yönetimi Sistem Belgesine sahip olmasının önemli olduğunu anlattı. Öğrencilerin belirli standartlar çerçevesinde üniversite tercihinde bulunduklarına dikkat çeken Rektör Karakaya, Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirilmiş bir üniversitenin her zaman tercih sırasında ilklerde yer alacağını kaydetti. Kaliteli ve yetişmiş bir geleceğin ancak kaliteli üniversitelerle olacağını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizdeki tüm üniversitelerin bu belgeyi almalarının elzem bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.