Rektör Karakaya Yerel Basınla Görüşmelerine Devam Ediyor

Bölgenin ve bölgede yaşayanların sorunlarını ve bu sorunlara getirilecek çözüm önerilerini gündeme getiren yerel basının önemini sık sık dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yerel basınla olan görüşmelerine devam ediyor. Yerel basın temsilcileri ile daha önce de görüşmeler yapan Rektör Karakaya, 22 Şubat 2018 tarihinde Anadolu Ajansı, İHA, Çınar Gazetesi ve 40 Haber Gazetesini ayrı ayrı ziyaret etti.

Yerel basının halkla yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünü, bu yüzden yerel basının yaptığı işin çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, yerel basına destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kendisinin de yerel basını çok önemsediğini ve bu nedenle sürekli iletişim halinde olmaya özen gösterdiğini ifade eden Rektör Karakaya, bu ziyaretlerin devam edeceği bilgisini verdi.

Basın temsilcileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde yapılan çalışmaları ve kalite süreçlerine ait gelişmeleri basın temcilcileri ile paylaştı. Üniversitemizin tüm birimleri ile Kalite Yönetim Sistemi Belgesini alan ilk ve tek üniversite olduğunu anlatan Rektör Karakaya, “Üniversitemiz artık yeni ödülleri almaya aday.” dedi. Ahi Evran Üniversitesinin sürekli ilerleme ve gelişme hedefinde olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizi bulunduğu yerden daha üst noktalara çıkarma sorumluluğunu yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

Rektör Karakaya: “Ahilik, Dünya Modelidir”

Ahiliğin başkenti Kırşehir’de adına yakışan bir üniversite olmak için durmadan çalıştıklarını anlatan Rektör Karakaya, “Ahilik, dünya modelidir.” dedi. Davranışları, sanat anlayışları, milli ve manevi değerlere duyarlılığı ve dünya görüşü bakımından Ahilerin önemli bir yer teşkil ettiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Ahiliğin başkentinden Ahiliğin adıyla dünyaya yayılan ışık olmak için çalışıyoruz.” dedi. Ahiliğin en iyi şekilde öğrenilmesi ve öğrencilerin Ahilik felsefesini bilerek mezun olmaları için Ahilik Kültürü ve Medeniyeti dersinin zorunlu dersler kapsamına alındığını ifade eden Rektör Karakaya, öğrencilerin önce Ahiliği öğrenmelerini ardından şed kuşanmalarını istediklerini sözlerine ekledi.

Eğitimde Kalite Güvencesi

Kaliteli ve nitelikli eğitimle birlikte örnek insan yetiştirme hedeflerinden de bahseden Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “İstiyoruz ki üniversitemizden mezun olan tüm öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlamış nitelikli bireyler olsun. Bunun için çalışmalarımız da devam ediyor. Türkiye’de ilk defa ve yeterliğe dayalı olan bir proje yürütüyoruz. Süreç temelli, eğitim ve öğretimde girdi ve çıktının hesabı yapılabilen bir projeyi üniversitemizde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu proje ile eğitimde kalite güvencesi kurmayı hedefliyoruz.”

Şehrin ve bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmaların da buna göre şekillendiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, yerel basının halkla üniversite arasında kuracağı köprü için onlardan destek beklediklerini söyledi. Yerel basınla iletişimin durmadan devam edeceğini belirten Rektör Karakaya, basın temsilcilerine çalışmalarında başarılar diledi.