Üniversitemiz TSE’den Alacağı Belge ile Türkiye’de İlk Olacak

Üniversitemiz ISO:9001/2015 Dış Tetkik Sürecini başarı ile tamamladı. Birimleri ve tüm süreçleri incelenerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Üniversitemiz kalite belgesi almaya hak kazandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı Dış Tetkik Sürecini başarıyla tamamladı. ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin uygulamaya koyulmasının ardından TSE tarafından tüm birimlerde değerlendirmeler yapıldı.

 

Değerlendirmeler sonucunda TSE tarafından verilecek olan ISO:9001/2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesini almaya hak kazanan üniversitemizde 22 Aralık 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda kapanış toplantısı yapıldı. Toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, TSE Baş Tetkikçisi Bahattin Eroğlu ve dış tetkik üyelerinden oluşan heyet ile Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Umut Aydemir ve Ekrem Öztürk ile kalite yönetim koordinatörlüğü sorumluları ve üniversitemiz birimlerinin kalite sorumluları katıldı. 

Toplantıda konuşan TSE Baş Tetkikçisi Bahattin Eroğlu, üniversitemizdeki çalışmaları değerlendirdi. Değerlendirmeleri sonuçlarla açıklayan Eroğlu, stratejik plan ile birimlerdeki iş akışlarını eşleştirdi. Personel eğitimleri, risklerin belirlenmesi, süreç yönetimi, uygun olmayan hizmet tanımları, zayıf ve güçlü yönlerin belirlenmesi ve zayıf yönlerin iyileştirilmesine yönelik yapılacaklar başlıkları ile ilgili fikirlerini beyan eden Eroğlu, Rektör Karakaya’yı Ahi Evran Üniversitesinin yeni bir üniversite olmasına rağmen tercih edilebilirliğin bu derece yüksek olmasından dolayı tebrik etti.

 

Eroğlu: “Belgeniz Kurumunuza Şimdiden Hayırlı Olsun”

Hazırlanan rapor doğrultusunda merkezden sonuç çıkacağını belirten Bahattin Eroğlu, “Belgeniz kurumunuza şimdiden hayırlı olsun.” dedi.  Ulusal basının da katılımı ile bir belge töreni düzenlenerek bu belgenin verilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, “Türkiye’de ilk kez tüm birimleri ve tüm süreçleri incelenerek bu belgeyi almaya hak kazanan Ahi Evran Üniversitesini ve bu sürece emek veren herkesi Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın şahsında tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.  

Toplantı da bir konuşma da Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. ISO: 9001/2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin çok önemli olduğunu ve tanıtımının da yapılacağını söyleyen Rektör Karakaya, öncülük yapmak adına yeniliklerden herkesin haberdar edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bizim için çok önemli olan bu belgenin alınması için sürece destek veren başta ekibim olmak üzere birim yöneticilerine ve emek veren tüm personelimize teşekkür ediyorum. Bu heyecan el birliği ile oluşan bir heyecan. Biz ortaya hedefleri koyduk ve bu ekip o hedefleri gerçekleştirdi. İnanarak bu süreçleri yaşıyoruz ve ben emek veren bu ekibe güveniyorum.  Eminim önümüzdeki yıllarda daha başarılı bir süreç yaşayacağız. Bu ekip birçok yeniliği ortaya çıkaracak güç ve irade de motivasyon ve isteğe sahip. Herkese katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ederim.”

Bazı düzenlemelerin yapılmasına ilişkin dikkat edilmesi gereken noktaların belirtildiği toplantının sonunda Dış Tetkik Üyeleri de görüşlerini aktardı. Üniversite personelinin 4 gün boyunca sabırla ve özveriyle yaklaştığını anlatan üyeler, Ahi Evran Üniversitesinin genç ve dinamik bir üniversite olduğunu dile getirdiler. Kalite Yönetim Sisteminin 2015 versiyonu ile üniversitemizin yeni bir standarda yelken açtığını belirten üyeler, Rektör Karakaya’nın şahsında tüm personele teşekkür etti.