Üniversitemizde ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Dış Tetkiki Başladı

Üniversitemiz, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı kapsamında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılacak olan dış tetkike hazır. 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında üniversitemizde TSE tarafından yapılacak olan dış tetkik 19 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleşen açılış toplantısı ile başladı. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, TSE’de görevli Bahattin Eroğlu, Süleyman Selim Ulaş, İbrahim Arslan, Hakan Şengel ile Yılmaz Emektar, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Ahmet Gökbel, Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, Ekrem Öztürk ile Kalite Yönetim Koordinatörlüğü Uzmanları Ersoy Doğan ve Cem Can Cebeci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2015 yılında göreve geldiğinde üniversitemiz için verdiği ilk talimatın kalite çalışmaları olduğunu söyledi. Üniversite olarak temel anlayışlarının kaliteli bir eğitim öğretim vermek ve idari yapıda hizmet etmek olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, bu amaç kapsamında çalışmalar yürüttüklerini ve tüm üniversite çalışanlarının kaliteyi içselleştirdiğini belirtti. Kalite çalışmalarına ISO 9001:2015 versiyonu ile hazırlık yaptıklarını ve aşama aşama ilerlediklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu kapsamda stratejik plan çalışmaları yaptıklarını ve planda yenilikler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Kalite çalışmalarında gayretin bir parçası olduk. Bütün personelimiz bir eğitim sürecinden geçerek kaliteyi artık tüm çalışmalarında uygulamaya başladılar. YÖK dış değerlendirmesinden üniversitemiz büyük bir performans sergiledi ve bu değerlendirmeden olumlu sonuç alarak TSE dış tetkike hazırlandık. Burada bizim amacımız bu süreci yaşarken kalite standartlarında tescillenmek.” 

Kalite standartlarında Türkiye’de bir ilk gerçekleşerek üniversitemizin tüm birimlerinin TSE ile belgelendirileceğini söyleyen Rektör Karakaya, bu alanda üniversitemizin diğer üniversitelere de örnek teşkil edeceğini ifade etti. Üniversite olarak görevlerinin insan yetiştirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “İnsan bizim için kıymetlidir, onların kaliteli bir şekilde yetiştirilmesini önemsiyoruz.” dedi. Üniversitemiz çalışanlarının sahada kaliteye hakim olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, her birim personelinin kaliteyi içselleştirerek çalışma hayatında uyguladıklarını belirtti. Bu kalite çalışmalarının üniversitemiz için ilk adım olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu sürecin de üniversitemiz için hayırlı bir şekilde geçmesi temennisinde bulunarak TSE görevlilerine başarılar diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından TSE’de görevli Bahattin Eroğlu söz alarak kendilerini tanıttı. Tanışma faslının ardından önemli bir sürecin başlangıcı için üniversitemizde olduklarını belirten Eroğlu, bu sürecin olumlu geçmesi dileğinde bulundu. Amaçlarının sistemi inceleyip uygunluk derecesini belirlemek olduğunu ifade eden Bahattin Eroğlu, üniversite yönetiminin kalite çalışmalarına destek vermesinin sistemin işlemesi anlamında önemli olduğunu söyledi.

Toplantı sonunda alınacak TSE belgesinin ulusal alanda kamuoyu ile paylaşımının yapılacağı bilgisinin verilmesinin ardından bu belgelendirme sisteminin ülkemizdeki tüm üniversitelere örnek olması anlamında önemli olduğu belirtildi.