YÖK Değerlendirme Takımı Üniversitemizdeki Değişimleri İnceliyor

Kaliteyi kurum kültürü haline getirmek ve bu anlamda adından söz ettiren bir üniversite olmak için kalite çalışmalarını özenle sürdüren üniversitemiz, 5-8 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacak olan değerlendirme süreci için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Değerlendirme Takımını ağırladı. 6 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret eden Değerlendirme Takımı Üyeleri Prof. Dr. Mesut Güner, Prof. Dr. Gamze Çan, Prof. Dr. Fatma Karipcin, Prof. Dr. Mahmut İzciler ve Vedat Erdoğan görüşmenin ardından Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya geçtiler. Toplantıda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve kurum kalite komisyon üyeleri de yer aldı.

Kurumsal dış değerlendirme sürecini, kurumun kendi iç değerlendirme sürecinden de yararlanmak suretiyle Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından organize edilen bir değerlendirme takımı aracılığıyla değerlendirmesi olarak tanımlayan YÖK, sürecin uluslararası kabul görmüş bir bakış açısıyla ulusal bir değerlendirme süreci olduğunu ifade ediyor. Ahi Evran Üniversitesinde kalite çalışmalarının hangi aşamada olduğunu ve gelinen son durumu değerlendirmek amacıyla üniversitemizde toplantılar yapan YÖK Değerlendirme Takımı Üyeleri, 8 Kasım 2017 tarihine kadar birim ziyaretleri gerçekleştirerek kalite sürecindeki değişimleri görmek için değerlendirmelerine devam edecek.