Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Yakında Yeni Binasına Kavuşuyor 

Öğrenci alımlarını artırarak bölgesinin gözde üniversitelerinden biri olmak için girişimlerine devam eden üniversitemiz, aynı zamanda yeni binalarına da kavuşmak için gün sayıyor. Mühendislik–Mimarlık Fakültesine öğrenci alımının onaylanmasının ardından inşaatı devam eden bina ile ilgili olarak sona yaklaşılıyor.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, binaların hızla tamamlanarak öğrencinin ihtiyaçlarına bir an önce cevap vermesi için yoğun bir tempoda çalışıyor. 14755 m² toplam alana sahip olan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi inşaatının zemin oturum alanı 4170m². İki katlı olarak devam eden binada 18 derslik, 32 laboratuvar, 2 amfi, 94 ofis ve toplantı, seminer ve internet salonu olmak üzere toplam 17 salon yer alıyor. 2017 yılının sonuna doğru bitirilmesi planlanan inşaat, yüzde 77 oranında tamamlanarak devam ediyor. Dış cephe, mekanik, montaj, ince işler, elektrik ve mekanik tesisat ile çevre düzenleme işleri devam eden inşaat tamamlandığında öğrenciler yeni binalarına kavuşmuş olacak.

 

Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin şehrimizde ve üniversitemizde bulunmasının çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, fiziki imkanların yeterliliğinin öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine de olumlu yansıyacağını söyledi. Öğrencilerin sorunları ile yakından ilgilen Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinden mezun olan her öğrencinin akademik donanımlı bireyler olarak mezun olmaları için çalıştıklarını sözlerine ekledi. Yapılan her yeni binanın üniversitemizde değişimler yaratacağını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, kaliteli eğitimin öncü kurumlarından biri olmak için çalışmaların durmadan devam edeceğini açıkladı.