Üniversitemizde 6. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni Toplantısı Yapıldı

Şehrini ve değerlerini önemseyerek kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile yapılan çalışmalara destek veren Ahi Evran Üniversitesi, 15 bölgeden gelen şairlerin şiirleriyle katıldığı 6. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleninin açılış toplantısına ev sahipliği yaptı. 1 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Öğr. Gör. Mehmet Özdemir, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve yönetim kurulu üyeleri ile şairler katıldı.

Misafirlerle yenen yemeğin ardından bir konuşma yapan Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Ahi Evran Üniversitesini kendi evleri gibi hissettiğini, üniversitenin her zaman Kırşehir Kent Konseyinin çalışmalarına destek verdiğini söyledi. Ahi Evran Üniversitesinin 6. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şölenine katkılarından dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve yönetimine teşekkür eden Üçgül, şehirde yapılan ekonomik ve sosyal faaliyetlerde üniversitenin de yer almasının faydalı etkilerinden bahsetti. Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Kent Konseyi işbirliğinde yapılan çalışmaları anlatan Üçgül, ulusal ve uluslararası düzeyde önemli çalışmalara birlikte imza atıldığını sözlerine ekledi.

 

Tahsin Üçgül’ün ardından bir konuşma yapan Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük, üniversite yönetimi olarak yapılan iyi çalışmalara destek vermeyi bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini söyledi. Kırşehir’in başta Ahi Evran-ı Veli olmak üzere önemli isimlere sahip olduğunu bu nedenle ciddi bir edebiyatın bulunduğunu belirten Mehmet Zeki Küçük, 15 bölgeden gelen katılımcıları şehrimizde ve üniversitemizde ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

 

Üniversitemizi kısaca tanıtan Mehmet Zeki Küçük, akademik faaliyetlerin yanı sıra fiziki faaliyetlerin de devam ettiği bilgisini verdi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hakkında da açıklamalarda bulunan Mehmet Zeki Küçük, şehrimizin önemli bir değeri olan jeotermal sayesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin bölgeye ve memlekete ne gibi faydalar sağlayacağından bahsetti.  

Şehirdeki faaliyetlerin içinde bulunmaktan mutlu olduklarını ve üniversite olarak desteklerinin artarak devam edeceğini belirten Mehmet Zeki Küçük, katılımcılara teşekkür etti.