Rektör Karakaya Daire Başkanları Toplantısına Katıldı

Kurumsal gelişmeyi önemseyen ve yönetimin kurumla bütünleşik hareket etmesi gerektiğine inanan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 15 günde bir düzenlenen Başkanlar Toplantısına katıldı. 31 Ekim 2017 tarihinde Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük ve daire başkanları da yer aldı.

Düzenli olarak yapılan toplantıda daire başkanlıklarının çalışmaları ve gelecek hedefleri değerlendirildi. Daire başkanlıklarını çok önemsediğini açıklayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, daire başkanlıklarının yönetimin ayrılmaz parçası olduğunu ve hepsinin çok önemli görevleri olduğunu söyledi. Koordinasyonlar sağlanırken birlikte hareket edilmesi ve üniversite olarak hizmet üretilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Karakaya, “Varlığınız, idealinizin gerçekleşmesi için gereklidir.” dedi.

“Problemler Büyütmek İçin Değil Çözmek İçindir”

Oluşturulan vizyon için çalışmanın önemine de değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bulunduğumuz yerlerde değişime ve gelişime yönelik faaliyetler yapmalıyız. Problemler büyütmek için değil çözmek içindir. Yarının etkileri ile bugünü kaybetmeyin. Çünkü geleceğe dair düşüncelerin üzüntüsü bugünü etkiler. Yarınlara dair mutlaka planlarımız olmalı.”

Vizyonel bakış açısıyla topluma öncülük yapılacaksa bunun insana bağımlı olmadan yapılması gerektiğini söyleyen Rektör Karakaya, başlanmış işlerin bitirilmesini ve heyecanın her daim var olmasını beklediğini anlattı. Yenilik heveslerinin umutsuzluğa dönüşmeden gerçekleşmesini belirten Rektör Karakaya, “Yönetim olarak ideali olan ve millete hizmet etmek isteyen bir yönetimiz, makul olan her şeye açığım.” dedi.

Devletin eylem planlarının en başında pilot üniversite projelerinin yer aldığını açıklayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite sürecini çok önemsediklerini ve bu projeye büyük umutlar bağladıklarının altını çizdi. Pilot üniversite sürecine herkesin sahip çıkması ve bu konuda herkesin hassasiyetle yaklaşması gerektiğini ifade eden Rektör Karakaya, tüm daire başkanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Toplantı daire başkanlarının sorularının cevaplanması ve taleplerinin dinlenmesinin ardından son buldu.