Üniversitemiz YÖK’ün Kalite Kapsamında Yapacağı Dış Değerlendirmeye Hazır

Üniversitemizde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Dış Değerlendirmesi öncesi Kalite Değerlendirme Toplantısı yapıldı. 31 Ekim 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya başkanlığında yapılırken toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ile dekanlar, okul müdürleri, daire başkanları ve birim yöneticileri katıldı.

Rektör Karakaya: “İç Değerlendirme Sürecini Başarılı Bir Şekilde Tamamladık. Sıra Dış Değerlendirmede”

Toplantının açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaparak Kalite Değerlendirme Toplantısının amacına değindi. 5-8 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan YÖK Dış Değerlendirmenin müzakeresini yapmak için toplandıklarını ifade eden Rektör Karakaya, iç değerlendirme sürecinin başarılı şekilde tamamlanmasının ardından dış değerlendirme sürecini de başarılı bir şekilde geçireceklerini söyledi. Dış değerlendirmede bulunacak ekibin üniversitemizin idari personeli, öğrencisi ya da akademik personeli ile bir araya gelebileceğini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu bağlamda tüm personel ve öğrencilerin kalite sürecini en iyi şekilde bilmelerinin önemli olduğunu ifade etti. Dış değerlendirme ekibinin üniversitemizin herhangi bir birimini ziyaret edebileceğini de vurgulayan Rektör Karakaya, her birimin bu süreci kolaylıkla geçirebileceğine inandığını belirtti.

Rektör Karakaya: “YÖK’ün Örnek Üniversitesi Olmak İçin Çalışmalara Devam Edeceğiz”

İç değerlendirme süreci hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, iç değerlendirme sürecinde üniversite olarak kalite anlamında kendimizi test ettiğimizi ve YÖK Dış Değerlendirmesine hazır olduğumuzu ifade etti. Dış değerlendirmenin ardından sürecin halen devam ediyor olacağını özellikle belirten Rektör Karakaya, “Çalışma takvimimizi bu şekilde belirledik ve YÖK’ün örnek üniversitesi olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Rektör Karakaya: “Pilot Üniversite Projelerimiz Kalkınma Bakanlığının Onayından Geçti”

Gelecek yıla ilişkin planlarından da bahseden Prof. Dr. Vatan Karakaya, önümüzdeki yıl YÖK’ün düzenleyeceği ödül başlıklarından birine pilot üniversite olarak başvuracaklarını ifade etti. Pilot üniversite projelerinin Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandığını söyleyen Rektör Karakaya, pilot üniversite projelerinden bir yıllık projelerin hazır olduğunu dile getirdi. Hakkıyla çalışıldığı zaman güzel sonuçlar elde edildiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite ve pilot üniversite sürecinden de başarılı sonuçlar elde edileceğini ifade etti. Pilot üniversite projelerinin bölgeyi kalkındıracak projeler olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, bu çalışmaların yarın için birer umut olduğunu söyledi.

Rektör Karakaya: “Nihai Hedefimiz İnsana Varmak”

Üniversite olarak nihai hedeflerinin insana varmak olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Bu süreçlerin amacı iyi insan yetiştirmek. Bu uğurda çok çalışmaya değer.” dedi. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Bu süreçlerin tek amacı var. O da gençleri iyi yetiştirmektir. Hocalarımız sürekli sahada olmalılar. Hoca ile sınıfı doğru şartlarda buluşturmak doğru enerjiyi ortaya çıkarır. Çünkü enerji olmazsa değişim olmaz, gençlik heba olur. Gençlik heba olursa da gelecekten umut edemeyiz.”

Rektör Karakaya: “İnşallah Yarın Bugünden Daha Güzel Olacak”

Toplantının sonunda YÖK Dış Değerlendirme ekibinin kesin ziyaret edeceği birimler hakkında bilgi veren Rektör Karakaya, her birimden de dış değerlendirme ekibinin ziyarete gelecekmiş gibi hazır olmasını istedi. Kalite çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya “İnşallah yarın bugünden daha güzel olacak.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da bir konuşma yaparak dış değerlendirme öncesi toplantıya katılanlara bilgiler verdi. Amaçlarının başladıkları süreci devam ettirmek olduğunu söyleyen Kurt, süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.