Rektör Karakaya’dan Bir İlk Daha

Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü göreve geldiği günden bu yana şehre ve üniversiteye ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Sürekli yenilik ve gelişmeyi hedefleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bu başarısına bir yenisini daha ekledi. Birçok köklü üniversitede olmayan bir hizmet olarak ikinci öğretim öğrencileri için ilk kez yemek servisi yapılması kararlaştırıldı. Prof. Dr. Vatan Karakaya, 30 Ekim 2017 tarihinde ikinci öğretim öğrencileri için ik kez çıkacak yemekte onlarla birlikte yemek yedi. Yemekte Rektör Karakaya’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Süleyman Çelik eşlik etti.

 

Öğrencilerin taleplerini dikkate alan ve çözüme ulaştırmak için çalışan Rektör Karakaya, yaklaşık 540 öğrenciden gelen talep mektuplarını değerlendirdi. Öğrencilerin yemek talebine cevap veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, her gün 16.00-18.00 saatleri arasında öğrencilere yemek verilmesini onayladı. Yine öğrencilerin talepleri doğrultusunda yemek saatlerinde değişiklik yapılabilecek.

 

Rektör Karakaya Öğrencilere Yemek Servisi Yaptı

Öğrencilerin temel ihtiyaçları olan barınma ve beslenme konularına özellikle hassasiyet gösteren Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin barınmasına ilişkin ciddi adımlar atılmasını sağladı. Öğrencilerin beslenme ihtiyacı ile ilgili olarak da ilklere imza atan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilk kez yapılan bir uygulama ile öğrencilerin bir ihtiyacına daha cevap verdi. Öğrencilere yemek servisi yaparak ardından onlarla birlikte yemek yiyen Rektör Karakaya ve beraberindeki heyet, öğrencilerin sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya çalıştı.

İlk kez yapılan bu uygulama ile ilgili olarak açıklama yapan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Süleyman Çelik, Rektör Karakaya’nın göreve geldiği günden itibaren bu tarz bir çalışmanın alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Anketler yoluyla öğrencilere ulaşarak onların talepleri doğrultusunda saat konusunda düzenlemeler yapacaklarını belirten Çelik, şuan için 300 öğrenciye yemek servisi yapıldığını önümüzdeki süreçte bu sayının 1000’e çıkarılacağını söyledi. Öğlen yemeği ile birlikte toplamda günlük 6000 kişilik yemek hizmeti verileceğini ve isteyen personelin mevcut Ahi Kartları ile birlikte bu hizmetten faydalanabileceğini açıklayan Çelik, uygulamaya destek veren Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür etti.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ise, öğrencilerin bir ihtiyacının daha karşılanmış olmasından mutlu olduklarını ifade etti. Öğrencilerin gerek kişisel ihtiyaçları gerekse sosyal hayatlarına dair şartları sürekli iyileştirmeye çalıştıklarını belirten Mehmet Zeki Küçük, öğrencilere yönelik çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.  

Öğrencilerle yemek yedikten sonra onlara seslenen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin ihtiyaçlarının kendileri için önemli olduğunu ve bu ihtiyaçlara en kısa sürede cevap vermeye çalıştıklarını belirtti. Öğrenciler tarafındaki her bir sorunun yönetim tarafında ilk gündem olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, öğrencilerden derslerine çalışıp kendilerini geleceğe hazırlamalarını istedi. Öğrencilerin kendi aralarındaki kardeşlik duygusundan derslerindeki başarısına kadar yaptıkları tüm hareketlerin memleketin faydasına olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Sizler umudumuzsunuz, sizlere büyük umutlar bağladık.” dedi.

 

“Hayatın Bedelini Ödeyin” 

Ders çalışmadan geçme, ciddiye almadan yaşama felsefesinden vazgeçilerek hayatın ciddiye alınması gerektiğine vurgu yapan Rektör Karakaya, “Bugünden yaptığınız planların korkularıyla bugününüzü mahvetmeyin.” dedi. Rektör Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geleceğe umutla bakın. Çünkü biz size umutla bakıyoruz. Sizden tek bir şey istiyorum. Hayatın bedelini ödeyin. Şuan yapmanız gereken ders çalışmak. Lütfen bunu kendinizden ve bu milletten esirgemeyin. Ben inanıyorum ki gençlerimiz kendini yarına hazırlayacak.”

Öğrencilerin ihtiyaç hissettikleri her talepleri için yönetim olarak çözüm bulduklarını ifade eden Rektör Karakaya, öğrencilerle sık sık bir araya geldiğini ve onların sorunlarını dinlemeye devam edeceğini anlattı. Ulaşım, barınma ve beslenme konularının kendileri için önemli olduğunu, üniversite yönetiminin ise bu konularla yakından ilgilendiğini belirten öğrenciler, Ahi Evran Üniversitesinde öğrenim gördükleri süre boyunca kendilerini evlerindeymiş gibi hissettiklerini söylediler. Akademik yönden donanımlı bireyler olarak yetiştiklerini anlatan öğrenciler aynı zamanda sosyal ihtiyaçlarının da kısa sürede çözüme kavuşuyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler. Öğrenciler Rektör Karakaya’ya yakın olmanın kendileri için önemli olduğunu, yemek uygulamasından dolayı önemli sorunlardan birinin çözüldüğünü ve bu uygulama ile birlikte maddi kazanımın yanı sıra zamanda kazanacaklarını belirten öğrenciler Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine sorunlara çözüm buldukları için  teşekkür ettiler.