Kırsal Kalkınmayı Sağlayacak Yeni Bir Proje İçin İmzalar Atıldı

KOP TEYAP Kapsamında desteklenecek olan "Vermikompost Üretimi ve Kullanımını Öğretiyor, Toprağımıza ve Ekonomize Can Katıyoruz" adlı proje için Üniversitemiz ile KOP İdaresi Başkanlığı arasında 25 Ekim 2017 tarihinde Konya KOP İdaresinde ilk imzalar atıldı. İmza töreninde üniversitemizi UNİKOP Koordinatörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, KOP İdaresini ise Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Torgun temsil etti.

Proje de sürdürülebilir toprak sağlığı için kimyasal gübrelemeye alternatif yeni bir organik ürünün üretilmesi, kullanılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Köyden şehirlere göçün sebepleri arasında gösterilen kırsalın ekonomik yetersizliği kırsal kalkınma projelerine olan ihtiyacı daha da önemli kıldı. Gerçekleştirilecek projelerle kırsaldaki iş gücü etkin şekilde değerlendirilerek girişimcilerin bulunduğu yerlerde yeni sektörler oluşturması öngörülüyor.

Üniversitemiz adına Prof. Dr. Harun Çiftçi, projeyi hazırlayan Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fevziye Şüheyda Hepşen Türkay ve ekibine, proje ortağı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ve projeyi destekleyen KOP İdaresi Başkanlığına teşekkür etti.