Pilot Üniversite Sürecinde Yapılan Çalışmalar YÖK’de Değerlendirildi

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında pilot seçilen üniversitemiz durmadan çalışmalarına devam ediyor. Yetkin proje ekibi ile tüm projeleri tek tek inceleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 25 Ekim 2017 tarihinde yapılan çalışmaları değerlendirmek adına Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’de bir toplantıya katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında pilot üniversite rektörlerinin yer aldığı toplantıda, üniversitelerin proje sürecinde yaptığı çalışmalar ve gelinen süreç görüşüldü. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya alanında uzman akademisyenlerle çalıştıklarını, hazırlanacak projeler için şehrin ve bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını söyledi. Şehre ve bölgeye farklı bir kimlik kazandıracak projelerin olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite olarak bilim üreteceklerini ve bu bilgileri şehirle paylaşacaklarını anlattı. Projelerin hayata geçmesi için eylem planlarının da hazır olduğunu belirten Rektör Karakaya, bölgeye, şehre ve üniversiteye farklı bir misyon kazandırmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.