Yaklaşık 1500 Kişiye Hizmet Verecek Olan Kongre ve Kültür Merkezi İnşaatı Hızla Tamamlanıyor

Şehrimiz ve üniversitemiz için yaklaşık 1500 kişiye hizmet verebilecek kapasitede olan Kongre ve Kültür Merkezi inşaatı hızla tamamlanıyor. Kongre, sempozyum, panel ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmamızı sağlayacak olan Kongre ve Kültür Merkezinin tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun gayretlerinin ardından hızla tamamlanmaya başlayan inşaatların ardından Ahi Evran Üniversitesi farklı bir çehreye kavuşacak. 9856 m2 inşaat alanına sahip olan Kongre ve Kültür Merkezinde 632 kişi oturma kapasiteli büyük bir konferans salonu bulunuyor. Ayrıca 260 kişi oturma kapasiteli orta büyüklükte iki ayrı konferans salonu, 81 kişi oturma kapasiteli iki ayrı küçük konferans salonuna sahip olan Kongre ve Kültür Merkezinde 81 ve 72 kişi kapasiteli 3 ayrı çalıştay salonu da mevcut. 4 ayrı sosyal etkinlik salonunu da bünyesinde bulunduran merkezde bir de VIP salon yer alıyor. Yüzde 67 oranında tamamlanan inşaatın kaba işlerinin bitmesinin ardından ince işler devam ediyor.

 

Kongre ve Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kongre ve Kültür Merkezinin tamamlanmasının şehir ve üniversite için çok önemli olduğunu vurguladı. Ahi Evran Üniversitesinin yeniliklerin üniversitesi olmasını istediğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, daha geniş salonlarda ve daha fazla katılımcının yer alabileceği ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapabilecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını anlattı. Üniversitemizin pilot üniversite seçilmesi ile birlikte yapılacak çalışmalarda fiziki imkanlarında çalışmaya farklı boyutlar kazandırarak verimliliği artıracağını sözlerine ekleyen Rektör Karakaya şu açıklamalarda bulundu: “Kırşehir eğitim kalitesi ile kendini ispatlayan bir şehir. Biz üniversite olarak bu kalitenin üzerine çıkarak tercih edilebilirliği artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kültürel ve sosyal etkinliklerin yanı sıra akademik çalışmalara da artık ev sahipliği yapabilecek duruma geliyoruz. Ulusal ve uluslararası birçok katılımcının üniversitemize gelebilecek olması bizler için sevindirici bir durum. “