“Yaşama Bisiklet Çevir” Projesi Etkinliği Üniversitemizde Gerçekleşti

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Erasmus Plus Gençlik Değişim Programları kapsamında “Yaşama Bisiklet Çevir” projesi etkinliği Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleşti. 25 Ağustos 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda başlayan etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Süleyman Çelik, akademik ve idari personel ile 7 ülkeden 38 Erasmus öğrencisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Süleyman Çelik yaptı. Çelik konuşmasında, bu tür etkinliklerin üniversitemizde yapılmasından memnun olduklarını belirterek etkinliğe katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. 

Çelik’in konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel bir konuşma yaptı. Gökbel konuşmasında, üniversitemizin fiziki ve sosyal yapısı hakkında detaylı bilgiler vererek başarılı çalışmalarından söz etti. Öğrencilerin spor ile ilgili olmalarına sevindiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Gökbel bu tür etkinliklerin özellikle üniversitemizde gerçekleşmesinden ayrıca memnun olduklarını belirtti. Etkinlikleri özellikle Kırşehir’de yaygınlaştırmak istediklerini belirten Rektör Yardımcısı Gökbel, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun ve Spor Kulübünün başta Hentbol olmak üzere birçok spor dalında gösterdiği başarılara değindi. Öğrencilere, üniversitemize ve şehrimize geldikleri için teşekkür eden Prof. Dr. Ahmet Gökbel, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey de bir konuşma yaptı. Erbey konuşmasında, sporun öneminden bahsederek üniversitemizde uluslararası alanda spor etkinlikleri düzenlenmesinden memnun olduklarını dile getirdi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak üniversitemizin adını Hentbol ile duyurmaya çalıştıklarını belirten Erbey, futbol ve bireysel sporlarda da çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Toplantının sonunda Erasmus öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

Program, “Yaşama Bisiklet Çevir” projesi kapsamında öğrencilerin Merkez Yerleşkede bisiklet sürmesi ile sona erdi.