XI. Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Günleri Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek

Ulusal ve uluslararası birçok bilimsel programa ev sahipliği yapan ve yapmaya devam eden üniversitemiz, yeni bir kongre için hazırlıklara başladı. Tıp Fakültesine öğrenci alımı ile birlikte akademik kadrosunu da güçlendiren üniversitemiz, bilimsel çalışmalarla da başarısını kanıtlamaya devam ediyor.

15-18 Mayıs tarihleri arasında Adana’da düzenlenen X. Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Günleri kapanış oturumunda XI. Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Günlerinin, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik AD’nın bilimsel desteği ve Ahi Evran Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. Kongre, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Ahi Baba Mustafa Karagüllü’nün daveti ile 2019 yılında Kırşehir’de yapılacak.

Üniversitemizin kongreye ev sahipliği yapması hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu tarz gelişmelerin üniversitemizde yaşanmasından mutlu olduklarını dile getirdi. Bilimsel, kültürel ve sanatsal her etkinliğe katılmaya ve ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Rektör Karakaya,  Ahi Evran Üniversitesinin böylesine önemli çalışmalarda isminin duyulmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. İnsani değerlere önem veren ve öğrencisini geleceğe hazırlayan bir üniversite misyonu ile gelişime açık olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, yapılan tüm çalışmalara üniversite yönetimi olarak desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.