Rektör Karakaya Aksaray Üniversitesi Tarafından Düzenlenen Komşu Üniversitelerin İftarına Katıldı

Bölge üniversiteleri ile yakın ilişkiler içerisinde olan ve işbirliklerine açık olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 1 Haziran 2017 tarihinde Aksaray Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen iftara katıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın da yer aldığı iftar yemeğinde üniversiteler arası işbirliklerinin sadece üniversiteleri değil, aynı zamanda şehirleri de geliştireceği konuşuldu.

 

Bölgesel ölçekte yapılabilecek çalışmaların görüşüldüğü yemekte, coğrafi olarak birbirine yakınlığın, kültürel ve sosyal anlamda da bir yakınlığa vesile olduğu vurgulandı. Ev sahibi üniversite rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Bu sosyal yakınlık da beraberinde, birlikte iş üretmeyi, sorunları işbirliği içinde çözmeyi, geleceği birlikte kurgulamayı getiriyor. Birbirine komşu şehirlerde sorunların da bir bölümü benzerlik arz etmektedir. Bu durum çözümlerin de ortak olduğu gerçeğini gözler önüne sermektedir. Amacımız, bölge rektörlerimizle birlikte şehirlerimize ve ülkemize faydalı olmaktır. İşbirliği içinde yaptığımız pek çok çalışma var ve bunlara yenilerini de eklemek arzusundayız.” dedi.  

Rektör Karakaya ise, işbirliği yapılabilecek her alanda birlikte çalışmaya hazır olduklarını, her üç şehrinde gerek sosyal, gerek kültürel olarak kardeş şehirler olduğunu söyledi.