Rektör Karakaya Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın liderliğinde üniversitemizde ilkler gerçekleşmeye devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana öğrenci odaklı tüm mekanizmalarla işbirliği içerisinde olan Rektör Karakaya, şimdi de Kırşehir’deki liselerde bulunan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerle bir araya geldi. 7 Haziran 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Rektör Karakaya, lise öğretmenlerine Ahi Evran Üniversitesindeki gelişmeleri anlattı. Ahi Evran Üniversitesinin her geçen gün hızla değiştiğini ve geliştiği anlatan Rektör Karakaya, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere bu anlamda önemli görevler düştüğünü belirtti. Kırşehir’in eğitimde marka bir şehir olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaya, üniversite olarak yeni bölümler açarken eğitimde marka şehrin başarılı öğrencilerinin seçebilecekleri bölümleri açmaya özen gösterdiklerini kaydetti. 

“Üniversitemizin Tanıtılmasında Size Büyük Görevler Düşüyor” 

Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin bir tanıtım atağına geçtiğini dile getirerek, bu anlamda geçtiğimiz günlerde Kırşehir Cacabey Meydanında Üniversite Şehir Buluşması ve lise son sınıf öğrencileri ile buluşma etkinliklerinin düzenlendiğini açıkladı. Psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere Ahi Evran Üniversitesinin tanıtımında önemli görevler düştüğünü dile getiren Rektör Karakaya, “Başarılı öğrencilerin şehrin üniversitesini tercih etmelerinde rehber olmanızı rica ediyoruz.” dedi.

 

“Yeni Bölümler Açıyoruz”  

Toplantıda ilk kez öğrenci alınacak bölümlerle ilgili bilgiler de veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne 110, İnşaat Mühendisliği Bölümüne 40, Felsefe Bölümüne 60, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne de 40 öğrenci alınacağını söyledi. 41 Üniversite arasından pilot üniversite seçildiğimizi de sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, “ Pilot üniversite özelliğimiz ile tarım ve jeotermalde hem ihtisaslaşma hem de ilimiz için kalkınma sağlayacağız.” dedi. Üniversitemizin sürekli değiştiğini ve büyüdüğünü belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Sürekli kendini yenileyen üniversitemize yeni bölümler açarak daha da büyüyoruz. Siz psikolojik danışman ve rehber öğretmenler olarak üniversitemizin tanıtılmasında bizlere destek olacağınıza inanıyoruz. Burada bir araya gelmemizin amacı da bu. Sizlerin üniversitemiz hakkında talep ve düşüncelerini bizim için önemli. Kırşehir’de sürekli değişen ve büyüyen bir üniversitenin varlığı ilimizin öğrencileri için de büyük bir avantaj olacak.” 

Öğretmenlerin, üniversitemizin tanıtımında öğrencilere yönlendirici faktör olacağını belirten Rektör Karakaya, bundan sonraki çalışmalarda öğretmenlerle işbirliği içinde olmak istediklerini dile getirdi.  

Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil’in de katıldığı toplantı, öğretmenlerin görüşlerini bildirmelerinin ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.