Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu Hocamız İçin Anma Töreni Düzenlendi

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu için üniversitemizde anma töreni düzenlendi. 5 Haziran 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, dekanlar, rektör danışmanları, Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu’nun ailesi ve yakınları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.  

Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu’nun ruhuna Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma töreni, öğrenciler ve akademisyenlerin Barutçu ile ilgili hatıralarını anlatmasıyla devam etti. Öğrencilerinden Fatma Aydemir, Özdemir Özdoğan ve Cemal Aslan, Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu gibi bir hocanın zor bulunacağını dile getirdiler. Öğrenciler, Barutçu’ya Allah’tan rahmet geride bıraktığı ailesine başsağlığı ve sabır dilediler.

 

Öğrencilerin konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu’nun doktoru Yrd. Doç. Dr. Duygu Zorlu Karayiğit söz alarak Barutçu’nun tedavi süreci hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu ile hastalığının son evresinde tanıştıklarını belirten Karayiğit, “Elimizden geleni yaptık ama bazı şeyler değişmez.” dedi. Barutçu’ya Allah’tan rahmet dileyen Yrd. Doç. Dr. Duygu Zorlu Karayiğit, ailesine ve yakınlarına da baş sağlığında bulundu.

 

Yrd. Doç. Dr. Duygu Zorlu Karayiğit’in konuşmasının ardından bir konuşma da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Azize Serap Tunçer yaptı. Tunçer, konuşmasında “Benim için bir hocadan çok arkadaştı, ben arkadaşımı kaybettim.” dedi. Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu’nun bir duruşu olduğunu söyleyen Tunçer, Barutçu’nun çok özel bir kişi ve mücadeleci bir yapısının olduğunu söyleyerek ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu hakkında kısa bir konuşma yaparak onun kişiliği hakkında bilgiler verdi. Öğrencileriyle çok yakın ilişkiler kuran bir hoca olduğunu belirten Gökbel, Barutçu’nun maneviyat değerlerinin de yüksek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ahmet Gökbel konuşmasında şunları söyledi: “Bundan sonra bizim yapmamız gereken ona çokça dua etmektir. Bir arzumuz da inşallah bir dersliğe veya laboratuvara hocamızın adını vermek. Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”  

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da bir konuşma yaptı. Barutçu ile ilk tanıştıkları zamanı anlatan Rektör Karakaya, hastalığını öğrendikten sonra onu evinde ziyaret ettiğini söyledi. Rektör Karakaya şöyle konuştu: “İnsanlar istikballeri peşinde giderken bazı gerçekleri görmezden gelebiliyor. ‘Her nefis ölümü tadacak’ fermanı var ve bunun muhatabı bizleriz. Zübeyir kardeşimiz insanı değerleri yüksek, kalbi güzel bir insandı. Bundan sonra oğlu bizlerin emanetidir, ona sahip çıkacağız.” Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu’ya Allah’tan rahmet dileyen Prof. Dr. Vatan Karakaya ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.      

Konuşmaların ardından Rektör Karakaya, Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu’nun eşi Songül Barutçu ve oğluna plaket verdi.