Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarına Katıldı

Adını ve başarılı çalışmalarını duyurmak için ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte rol alan üniversitemiz, İstanbul’da düzenlenen Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarına katıldı. 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul Pullman Otel ve Konferans Merkezinde Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde gerçekleştirilen organizasyona, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin olmak üzere protokolden ve akademiden çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. Organizasyona Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Aydemir, Kaman Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Gökhan Sürücü ve Öğr. Gör. Şekip Esat Hayber, Ar-Ge çalışmalarını üniversitemiz adına sergilediler. Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarında üniversitemizin Ahi Evran Teknoloji Transfer Ofisi standında sergilediği ve Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Aydemir’in “Optoelektronik Tek Kristaller”, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Sürücü’nün “İnce Film Güneş Hücreleri” ve Öğr. Gör. Şekip Esat Hayber’in “Fiber Optik Sensör Teknolojileri” isimli çalışmaları katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

 

Ülkemizde sayıları 200 civarında olan üniversiteler arasında Ahi Evran Üniversitesi fuara prototip ürünleriyle katılan 20 üniversite arasına girmeyi başardı. İlerleyen süreçte bu tarz Ar-Ge ve İnovasyon platformlarında üniversitemizin daha fazla yer alması ve üniversitemizin akademik çalışmalarının ulusal-uluslararası organizasyonlarda sergilenmesinin hem üniversitemize hem de Kırşehir’e katkı sağlaması düşünülüyor. Fuarda ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK BİLGEM, ERMAKSAN, Marmara Üniversitesi (MİTTO), TCDD, MNT BUSINESS GMBH, Beşiktaş Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi, İSKİ, Çukurova Kalkınma Ajansı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Ahi Evran Teknoloji Transfer Ofisi standını ziyaret ederek üniversitemiz fuar ekibinden bilgiler aldı. 

 

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Aydemir, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Sürücü ve Öğr. Gör. Şekip Esat Hayber, fuara katılımlarında destekleri olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’a teşekkür ettiler.  

Organizasyon sonunda Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna “Katılımınız için başta Rektör Hocamız Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere tüm Ahi Evran Üniversitesi yöneticilerine teşekkürlerimi ve selamlarımı iletmenizi rica ederim.” diyerek üniversitemiz adına fuar ekibine fuar katılım plaketi verdi.