Müzik Bölümüne Öğrenci Alımı Kabul Edildi

Akademik birimlerine ard arda öğrenci alımlarının onaylandığı üniversitemizde şimdi de Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümüne öğrenci alınacak olmasının sevinci yaşanıyor.  Büyük Usta Neşet Ertaş’ın memleketinde adını Neşet Ertaş’tan alan fakültemiz Müzik Bölümüne 40 öğrenci alımı Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümünün ardından Müzik Bölümüne de öğrenci alımının onaylandığını açıklayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Büyük Ustanın memleketinde adına yakışır bir fakülte olacağız.” dedi.

Öğrenci alımı ve akademik personel eksiklerinin hızla tamamlanması için görüşmelerine devam eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, hem fakültelerin hem de Ahi Evran Üniversitesi’nin marka olması için çalıştıklarını sözlerine ekledi. Üniversitenin gelişim süreci için yoğun çaba harcayan Rektör Karakaya, üniversitemizde gerekli olan bölümlerin açılması ve fakültelerin kurulması ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunduklarını da ifade etti.

İç Anadolu’nun önemli şehirlerinden olan ve sayısız ozanı yetiştiren Kırşehir’de adına yakışır bir fakülte ile öğrencilerine eğitim verecek olan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinde ilk öğrencilerin gelişi heyecanla bekleniyor. 2017-2018 eğitim öğretim dönemine 40 öğrenci ile başlayacak olan fakültemizde, diğer bölümlerinde aktif olması için Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından görüşmeler devam ediyor.