Üniversitemizden Farabi Üniversitesi ile Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesine Ziyaret  

Üniversitemiz ile Mevlana Değişim Programı çerçevesinde ortaklığı bulunan, Kazakistan’ın en köklü üniversitelerinden olan ve dünya sıralamasında 236. sırada yer alan Farabi Üniversitesi’ne (Al Farabi Kazakh National University) Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya önderliğinde bir heyet resmi ziyarette bulundu. Farabi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galimkayir Mutanov’un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Rektör Karakaya’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı eşlik etti. Ziyaret sırasında Rektör Karakaya, Farabi Üniversitesi’nin birimleri ve ARGE merkezinde incelemelerde bulundu. Farabi Üniversitesi Rektörü Mutanov, açılış konuşmasını yaptığı toplantıda üniversitemiz ile olan ortaklığa vurgu yaparak ikili işbirliğini daha üst seviyelere çıkarma yönündeki arzusunu dile getirdi. Sıcak bir havada geçen toplantının sonunda Matematik Profesörü olan Rektör Mutanov, Üniversitemiz Rektörü Karakaya’ya çıkan son kitabını hediye etti.

Ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya önderliğindeki heyet, Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesini ziyaret etti. Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi, tarihten gelen köklü bağlarla birbirine bağlı olan, Türkiye ve Kazakistan arasında eğitim-öğretim ve kültür köprüsü olmak, çağdaş dünyanın ilim ve teknoloji yeniliklerini Kazak gençlerine ulaştırıp tanıştırmak; kalitede, üretimde, tertipte, güzellik ve doğrulukta örneklik etmek amaçlarına yönelik yapılanarak gelişmesini sürdürüyor. Bu bağlamda gerçekleşen ziyaret çerçevesinde, üniversitemiz ve Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi arasında 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olmak ve lisans, yüksek lisans ile doktora düzeylerini kapsamak üzere öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim Programı ve ikili işbirliği anlaşmaları imzalandı.

 

Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ile üniversitemiz arasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Uluslararası İlişkiler ve İktisat Bölümleri, Fen Edebiyat Fakültesinden Tarih Bölümü, Yabancı Diller Yüksekokulu ve öğrenci alımının ardından İslami İlimler Fakültesinin tüm bölümlerini lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kapsayacak Mevlana Değişim Programı ve ikili işbirliği anlaşmaları imzalandı.  

Ayrıca Kazakistanlı gençlerin üniversitemizde eğitim almalarını sağlamak amacıyla ortak proje geliştirme hususunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti Almatı Başkonsolosluğu ile istişare toplantıları gerçekleştirildi.