Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mezunları Büyük Bir Coşkuyla Mezuniyetlerini Kutladı

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunları 16 Mayıs 2017 tarihinde Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle Ahi Evranlı mezunlar olmanın coşkusunu yaşadılar. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey, müdür yardımcıları, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey, her yıl dolduğu gibi bu eğitim öğretim döneminde de mezun öğrencileri uğurlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Erbey konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sizi yetiştirenlerin karşısına akademiyi bitiren bireyler olarak çıkıyorsunuz. Ön koşul olan sınav sürecini tamamlayarak hedeflerinize ulaşacaksınız. Bilgilerinizi ve donanımınızı insanlık yararına kullanmak için sürekli güncellemelisiniz.” Mezun öğrencilerin bu vatanın geleceği olduğunun altını çizen Doç. Dr. Mahmut Erbey, “Çok çalışarak hayallerinizin peşinde gittiğinizde gerçekleşmeyecek rüya yoktur.” dedi.

Sportif başarıları ile adını duyuran Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun tüm taleplerinin karşılandığını ifade eden Erbey, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve yönetimine teşekkür etti. Mezun öğrencilerin ailelerine de teşekkür eden Doç. Dr. Mahmut Erbey, velilerin emeklerinin karşılığını gördükleri bu günde öğrencilerin de onlara karşı sorumluluklarını unutmayarak görevlerini yerine getireceklerine inandığını söyledi. Öğrencileri yarınlara hazırlayan öğretim elemanlarını da emek, çaba ve gayretlerinden dolayı kutlayan Erbey, idari personelinde öğrencilere olan desteklerinin öneminden bahsetti. Erbey konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Derdi insanlık olan memleket sevdalısı bireyler olarak çıktığınız bu yolda hepinizi kutluyor, başarılar diliyorum.”

Doç. Dr. Mahmut Erbey’in ardından bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bugün gurur duyacakları öğrencilerin mezuniyet heyecanını onlarla birlikte yaşadıklarını söyledi. Gençlerin ve öğretim elemanlarının emeklerinin kendilerininde onuru olduğunu belirten Rektör Karakaya, gençlerle birlikte geleceğe dair umutlarının arttığını da sözlerine ekledi. 

“Sizin Mirasınız Topluma Yaptığınız Katkıdır.”

Bu millete katkı yapmaktan gurur duyduklarını belirten Rektör Karakaya, mezunların sosyal toplumun yükünü ve sorumluluğunu alacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Hayatı ciddiye alıyorsanız bu ağır bir yüktür. Sizin mirasınız, topluma yaptığınız katkıdır. Bu döngüde artık sizler de varsınız ve görevinizi en iyi şekilde yapmalısınız. Geleceğe dair umutlarla geleceği inşa etmek üzere varsınız. Bu yolu artık siz yürüyeceksiniz.” dedi.

Sporun Bilimsel Perspektifi Ortaya Koyulmalı

Üniversitemiz Hentbol Takımını bir kez daha kutlayan Rektör Karakaya, katkıda bulunan akademik ve idari personele teşekkür etti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunlarının uluslararası sporcu olmaları konusunda eksikliklerin değerlendirilmesine değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, sporun bilimsel perspektifinin ortaya koyulması gerektiğini sözlerine ekledi. Mezunlara, bu ülkenin sporda yetişmiş insan gücüne katkı yapmalarının önemini anlatan Rektör Karakaya, mezunların iyi yetiştirildiklerini ve donanımlı mezun olduklarını ifade etti. Üniversite şehir işbirliğinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun bu kapıyı aralayan en etkili okullardan biri olduğunu belirten Rektör Karakaya, üniversite ve şehir yönetiminin sinerji içinde daha da büyüyerek toplumla iç içe olacaklarını anlattı. Velilerin gurur duyacakları bir süreci yaşadıklarını söyleyen ve öğrencilerin eğitim süreçlerinde gösterdikleri sabır ve metanetten dolayı velilere teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, mezunları, velileri, akademik ve idari personeli tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı. 

Mezunlar adına bir konuşma yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birincisi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu Meltem Taşan, dört yıllık eğitim hayatının sonuna başarıyla geldiği için gururlu ve mutlu olduğunu söyledi. Ailesine ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eden Taşan, birincilik ödülünü hayattaki başarılarının ilk adımı olarak gördüğünü belirtti. Konuşmasının ardından Meltem Taşan’a onur belgesi ve hediyesi Doç. Dr. Mahmut Erbey tarafından verildi.

Törende, yüksekokul birinci, ikinci ve üçüncüleri ile bölüm bazında dereceye giren öğrencilere onur belgelerinin ve hediyelerinin verilmesinin ardından Ahilik Yemini edildi. Mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilerin kep atması ile tören sona erdi.