Üniversitemiz 2016-2017 Mezunlarını Uğurluyoruz

Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni açılış programı 15 Mayıs 2017 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Törene Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, il yöneticileri, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Konuşmasında ilk olarak mezun olan öğrencilere seslenen Rektör Karakaya, uzun bir eğitim döneminin sonuna geldiklerini belirterek her başlangıcın bir sona, her sonun da yeni bir başlangıca kapı açtığını ifade etti. Bu açıdan öğrencilerin her başlangıçta yeni bir sorumluluk kazandıklarını söyleyen Rektör Karakaya şöyle konuştu: “Ülkemizin 15 Temmuz’da maruz kaldığı hain kalkışmada yaşamış olduğu ihanetin karşısındaki en etkili kitle siz eğitimli gençlerdir. Milletimizin geleceğine, devletimizin bekasına göz diken içeriden ve dışarıdan gelen tüm hain planlara karşı hazırlıklı olmalısınız. Eğitimini aldığınız alanlarda en iyi olmanın çabası içerisinde gayret göstermelisiniz. Alanınızdaki becerileri Ahi Evran-ı Veli’nin öğretisi olan Ahilik anlayışı içerisinde uygulayınız ve bu sene uygulayacağımız Ahilik yeminine sadık kalınız. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık, mezuniyetiniz kutlu olsun.

Rektör Karakaya: “Hedefimiz Dünyayla Yarışabilir Öğrenci Yetiştirmek” 

Mezun olan öğrencilerin ardından akademisyenlere de seslenen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencileri geleceğe hazırlayan temel değerin hocalar olduğunu söyledi. “Elinizden, gönlünüzden geldiğince, gücünüzün yettiğince bütün imkânlarınızı kullanarak çalıştınız, çabaladınız. Sizlere, öğrencilerimiz, velilerimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum” diyen Rektör Karakaya, akademik personelin üzerinde üniversitemiz adına iki önemli görev bulunduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Birincisi 41 üniversite arasından seçilen beş pilot üniversiteden biri olmamız, ikincisi ise ‘Yeterliliğe Dayalı Kalite Güvence Sistemini’ üniversitemizde pilot olarak başlatmış olmamızdır. Pilot üniversite projesiyle Türkiye yükseköğretimine yön verilecek, Kalite Güvence sistemiyle de Türkiye Eğitim Sistemine yön verilecektir. Bu yapılan projelerin amacı bugün mezun ettiğimiz ve mezun edeceğimiz gençlerin hayata daha iyi hazırlanmalarını sağlamaktır. Bu projeler, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın dünyayla yarışa girebilmeleri için hayati öneme sahiptir.” 

Konuşmasında son olarak velilere seslenen Rektör Karakaya, emek vererek yetiştirdikleri evlatlarının başarılarına birlikte tanıklık ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şöyle devam etti: “Bizlere genç, tecrübesiz ve heyecanlı birer öğrenci olarak emanet ettiğiniz evlatlarınızı, sizlere olgun, kendine güvenen ve ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Bizlere gösterdiğiniz güven için teşekkür ediyorum.”  

Üniversitemiz akademik birimlerindeki gelişmelere de konuşmasında yer veren Rektör Karakaya, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Makine ve İnşaat bölümlerine, Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Moleküler Biyoloji bölümlerine, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümüne öğrenci alacaklarını belirtti.

Başkan Bahçeci: “Şehir ve Üniversite Her Alanda İç İçe Olmalı”

Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci bir konuşma yaptı. Konuşmasına üniversitemiz 2016-2017 Mezuniyet Töreninin hayırlı olması dileğiyle başlayan Başkan Bahçeci, üniversitelerin ülkemiz için önemine değindi. Bahçeci şöyle konuştu: “Gençlerin doğru eğitilmesi üniversitelerin üzerine düşen önemli bir görevdir. Üniversite ve şehir bütünleşmesine özellikle çaba göstermeliyiz, her alanda şehir ve üniversite iç içe olmalı. Artık Kırşehir ile üniversitenin de bütünleştiğini söyleyebiliriz. Biz bu konuda daha da ileri gitmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kırşehir öğrenciler için yaşanabilir bir şehir.”

Milletvekili Arslan: “Ahilik Kültürü Gençlerimize İyi Aşılanmalı”

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin ardından Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan söz aldı. Arslan, Ahi Evran’ın tarihine değinerek başladığı konuşmasında Ahi Evran önemine vurgu yaptı. Ahilik kültürünün her dönemde gençlerimize aşılanması gerektiğini söyleyen Mikail Arslan, “Ahilik kardeşlik demektir. Üniversitemizde de Ahilik kültürünün en iyi şekilde öğrencilerimize anlatıldığını düşünüyoruz.” dedi. 

Törende, Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan mini müzik dinletisinin ardından üniversitemizi birincilikle bitiren Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğrencisi Kadir Eroğlu, mezun olacak bütün öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Eroğlu şunları söyledi: “Buradan aldığım eğitimle insanlığa faydalı olmayı amaçlıyorum. İçinde bulunduğumuz dönemin ihtiyaçlarının farkına varıyoruz. Aldığımız eğitim çevremizde yaşanan olaylara farklı açılardan bakmamızı sağlıyor. Bize emek veren hocalarımıza ve ailelerimize teşekkür ediyorum.” 

“Üniversite Birincisi Öğrencimiz Ahilik Yemini Etti”

Bu yıl ilk kez üniversitemiz birincisine Ahilik kültürünün simgesi olan Şed Kuşatması yapılarak öğrencimize Ahilik yemini ettirildi. 




Gerçekleştirilen bayrak flama devir teslim töreninin ardından lisans düzeyinde dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü öğrenciler ile ön lisans düzeyinde ilk üç sıraya yerleşen öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verildi. Tören dereceye giren mezunların Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve davetliler ile hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi. 

Mezuniyet Törenleri Merkez (Bağbaşı) Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu ile Kaman, Mucur ve Çiçekdağı Yerleşkelerinde 18 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek.