Türkiye Üniversiteler Arası Tekvando Şampiyonası Üniversitemiz Ev Sahipliğinde  Yapılıyor

Türkiye Üniversiteler Arası Tekvando Şampiyonası üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. 10 Mayıs 2017 tarihinde teknik toplantısı gerçekleşen şampiyonanın açılışı 11 Mayıs 2017 tarihinde yapıldı. Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen açılışa Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Federasyon Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey, akademik ve idari personeller ile öğrenciler ve sporseverler katıldı.  Müsabakalarda 70’e yakın üniversiteden 600’e yakın sporcu yarışıyor.

Şampiyonanın açılış konuşmasını Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci yaptı. Bezci, Türkiye ve dünyada tekvandonun çok popüler olduğunu kaydederek üniversite öğrencilerinin tekvandoya gönül vermesini önemsediklerini vurguladı. Bu spor dalının bir üyesi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci, şampiyonaya destek verenlere teşekkür etti.

Federasyon Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci’nin konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel bir konuşma yaptı. Gökbel, üniversite olarak spora ve sporcuya önem verdiklerini belirterek şampiyonanın üniversitemizde yapılmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Ahmet Gökbel şunları söyledi: “Hentbolda üniversitemize ve şehrimize birincilik kazandıran bir takımımız var. Bu bizim için onur verici. 2017 yılının bu önemli Tekvando Şampiyonasına da ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin yenilikçi üniversitesi olarak bu tür organizasyonların ve etkinliklerin içinde olmayı önemli görüyoruz. Şampiyonada yarışan tüm sporculara başarılar diliyorum. Yoğun ilgi için de sporseverlere teşekkür ediyorum.”

Şampiyona ile ilgili Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Erbey de bir açıklamada yaptı. Şampiyonanın üniversitemizde yapılmasından şehrin, üniversitemizin ve federasyonun memnun olduğunu belirten Erbey şunları söyledi: “Türkiye Üniversiteler Arası Tekvando Şampiyonasının üniversitemizde yapılıyor olması hem şehrimizin hem de üniversitemizin tanıtımı açısından oldukça önemli bir gelişme. Her yıl farklı spor dallarında bu tür turnuvaları üniversitemizde yapmaya çalışacağız. Şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum.” 

Türkiye Üniversiteler Arası Tekvando Şampiyonası Üniversitemiz Kapalı Spor Salonunda 13 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek.