Üniversitemizde 1. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumu Gerçekleşti

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından 1. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumu düzenlendi. 11 Mayıs 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyuma Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, dekanlar, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekiner, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tıp Öğrenci Sempozyumunun açılış konuşmasını Sempozyum Başkanı öğrencimiz Tuba Daloğlu yaptı. Daloğlu, konuşmasında sempozyumu gerçekleştirme amaçlarına değinerek konuklara sempozyuma katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil söz alarak konuşmasını yaptı. Karahocagil, konuşmasında bu sempozyumun öğrencilerinin ilk büyük etkinliği olduğunu söyleyerek sempozyum çalışmalarının önemine değindi. Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil konuşmasına şöyle devam etti: “Tıp Fakültesi öğrencileri hayatları boyunca öğrenci olacaklar. Araştırarak ve devamlı kendilerine yeni bir şeyler katarak hayatlarını sürdürecek ve insanlığa ve topluma yararlı bireyler olacaklar. Öğrencilerimize bu sempozyumla araştırma yapmalarını ve sosyal sorumluluk projelerinde etkin şekilde rol almalarını sağlıyoruz.” Sempozyumun bundan sonra geleneksel olarak devam edeceğini belirten Karahocagil, sempozyumun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel söz aldı. Gökbel, konuşmasında hızla gelişen tıp fakültesinin yeni binalarla da hızla büyüyeceğini ifade ederek Morfoloji binasını en kısa sürede tıp fakültesine kazandıracaklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekiner “Osmanlı’da Hekim Ahlakı” adlı sunumunu yaptı. Sunumunda Osmanlı Dönemi hekimlerin el yazması eserlerinden hekimlerin ahlaklarına ilişkin bilgiler veren Tekiner, günümüzde de hekim ahlakında çok fazla değişimin gerçekleşmediğini belirtti. Tıp yazması eserlerin içeriğine değinen Doç. Dr. Halil Tekiner, hekimlerin dürüst, güvenilir, hastalar arasında ayrım yapmayan, hastalara ve topluma kendilerini sevdiren bireyler olması gerektiğini belirtti.  

Sempozyum Tıp Fakültesi öğrencilerinin sözlü sunumları ve çeşitli etkinlikler ile gün boyu devam etti.