Hemşirelik Haftası “Çağımızda Bilim ve Sanat” Söyleşisi ile Kutlandı

12 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından “Çağımızda Bilim ve Sanat” adlı söyleşi düzenlendi. 9 Mayıs 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak Konya Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin Akın katılırken üniversitemiz akademik ve idari personeller ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Söyleşinin açılış konuşmasını Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçe Demir yaptı. Demir, konuşmasında etkinliği düzenleme amaçlarına değinerek konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçe Demir’in konuşmasının ardından başlayan söyleşide Konya Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin Akın, hemşirelik mesleği üzerine bir konuşma yaptı. Hemşirelik mesleğinin önemine değinerek mesleğin gerektirdiği şartları anlatan Akın, meslek çalışanlarının bilim insanı statüsünde görüldüğünü söyledi. Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Hemşirelik, bilim ve sanattan oluşur. Bilim olmadan gelişme olmaz. Bilim ve sanatın rolü gerçeği aramaktır.” Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Belgin Akın öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Musa Özata tarafından Prof. Dr. Belgin Akın’a plaket verildi.

Söyleşinin ardından Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye Alanında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Mehmet Özdemir koordinatörlüğünde hazırlanan "Hemşirelerin Gözünden Hemşirelik Mesleği" isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.