Üniversitemizin Ortağı Olduğu Erasmus+ Projesi “Parents School” kapsamında İtalya’da Bir Eğitim Faaliyeti Düzenlendi

Üniversitemizin ortağı olduğu ve Dış İlişkiler Ofisi tarafından koordine edilen Erasmus+ Stratejik Ortaklık Projesi “Parents School” kapsamında İtalya’nın Vasto şehrinde uluslararası bir eğitim faaliyeti düzenlendi. Projenin ortakları olan Polonya (SYNTEA), Romanya (Associata EU-RO-IN), İspanya (IDEA Alzira), İtalya (POLARIS) ve Türkiye’den (Ahi Evran Üniversitesi ve Ankara Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü) katılımcıların yer aldığı faaliyet 24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okul öncesi çocukların zihinsel, fiziksel ve psiko-motor gelişimine yönelik bilgilerin verildiği, çocuk bakımına yönelik iyi uygulama örnekleri ve yeni metotların sunulduğu eğitim sürecinde bir İtalyan anaokuluna da teknik ziyarette bulunuldu.

Ağustos ayında tamamlanması planlanan proje kapsamında, proje çıktısı olarak sunulacak olan, çocuk bakımına yönelik bir kılavuz ve el kitabı hazırlanmasına da üniversitemiz okul öncesi öğretmenliği ve çocuk gelişimi bölümü öğretim elemanları tarafından katkı sunulmaya devam ediliyor.