Ahi Evran Üniversitesi Engellilere Umut Oldu

Hayatın engellerine bir nebze olsun katkıda bulunabilmek ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünde bir gülümseme oluşturabilmek adına sosyal sorumluluk projesi ile yola çıkan öğrencilerimiz, engelli bireylerin hayatlarına katkıda bulundu. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. sınıf öğrencileri engellilere umut olmak için mavi kapak kampanyası gerçekleştirdi. Bu kampanyayla birlikte plastik kapak karşılığı tekerlekli sandalye alarak omurilik felçlilerine ulaşmak hedeflendi. Üç tekerlekli sandalye için yola çıkılan kampanya, yedi tekerlekli sandalye alabilecek miktarda kapak toplanarak tamamlandı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2.sınıf öğrencileri tarafından çevre temizliği bilinci ve geri dönüşüm bilincinin de oluşturulmasının istendiği proje ile hedeflenen kapak sayısının da üzerine çıkıldı. Beş ayda 2,5 ton plastik kapak toplayan öğrenciler, geri dönüşüm ve çevre temizliği bilinciyle de hareket ederek örnek bir davranış sergiledi.  

Farkındalık yaratmak için başlatılan kampanyaya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı 1. sınıf öğrencileri de kamu spotu çekerek destek verdiler. Hem üniversitemiz birimlerine  hem de Kırşehir’deki tüm kurum ve kuruluşlara mavi kapak toplama kutusu bırakılarak kapak sayısının arttığı kampanyaya farklı şehirlerden de destek geldi. Omurilik Felçlileri Derneğine gönderilen kapaklar sayesinde üniversitemiz adına alınacak yedi engelli sandalyesi ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Engelliler için Mayıs 2014’te başlatılan kampanyaya ilk olarak Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğrencileri ile destek sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Esra Yılmaz, o dönemde bir ayda yarım ton kapak toplandığını söyledi. 2017 yılı itibariyle Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ile kampanya yürüttüklerini belirten Yılmaz, beş ayda iki ton plastik kapak daha topladıklarını anlattı. Yapılan sosyal sorumluluk projesi ile sadece üniversitede değil şehrin genelinde de farkındalık yaratarak tüm şehirden destek geldiğini belirten Öğr. Gör. Esra Yılmaz, kampanya süresince kendilerine her anlamda yardımcı olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya, tüm üniversite yönetimine, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Özdemir’e, destek veren tüm hocalar ile Kırşehir’deki tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite yönetimi olarak sosyal sorumluluk projelerini önemsediklerini ve yapılan tüm projelerde üniversite olarak yer almaktan mutlu olduklarını söyledi.