Üniversitemiz Tıp Fakültesi Akademik Kadrosu Güçlenmeye Devam Ediyor

Büyük bir özveri ve yoğun gayretlerle Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesine öğrenci alımını sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, şimdi de akademik kadronun güçlenmesi için çalışmalarına devam ediyor. Mevcut akademik kadroyu güçlendirerek nitelikli eğitimi hedefleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, mevcut akademik kadroya 11 öğretim üyesinin daha katılmasını sağladı.

Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalında bir profesör, Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı ile Mikrobiyoloji ve Parazitoloji Anabilim Dalında birer doçent, Kardiyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Aile Hekimliği ile Anesteziyoloji Anabilim Dallarında birer yardımcı doçent, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında iki yardımcı doçent ile akademik kadronun farklı alanlarda da büyüyerek çalışmalar yapmasına olanak sağlayan Rektör Karakaya, Tıp Fakültesine yeni katılan öğretim üyeleri ile bir araya geldi. 20 Nisan 2017 tarihinde Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret eden öğretim üyelerine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil eşlik etti.

Tıp Fakültesine yeni katılan öğretim üyeleri ile birlikte mevcut akademik kadronun daha başarılı çalışmalara imza atacağına inancının tam olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, hem Ahi Evran Üniversitesi hem de Kırşehir için sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanacağından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Anjio Ünitesinin kurulma sürecini yakından takip ettiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesi ile birlikte insanların sağlık sorunlarını farklı şehirlerde değil Kırşehir’de çözüme ulaştırmak istediklerini söyledi. Sağlık alanındaki gelişmelerin yanı sıra akademik faaliyetlerin de öncelenmesi gerektiğine değinen Rektör Karakaya, yapılacak tüm çalışmalarda üniversite yönetimi olarak desteklerinin devam edeceğini ifade etti. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ile ilgili olarak da bilgilendirme yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ihale sürecinin sonuçlandığını açıkladı. Morfoloji Binası ile birlikte Tıp Fakültesinin eğitim ve öğretiminin daha kaliteli ve nitelikli olacağını belirten Rektör Karakaya, yakın zaman içerisinde Morfoloji Binasının temelinin atılacağını da müjdeledi.

Makam ziyaretinin ardından Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Tıp Fakültesi heyeti, öğle yemeğinde görüşmelerine devam ederek yapılacak çalışmalarla ilgili olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.