Üniversitemizde Dünya Sanat Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Dünya Sanat Günü Etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Geleneksel Sanatlar Kapsamında Dokuma Örneklerinin Güncelleştirilmesi” konulu konferans, Türk Halk Müziği Konseri ve “Geleneksel Kimlikli Tekstiller” isimli sergi düzenlendi. Etkinliğin “Geleneksel Sanatlar Kapsamında Dokuma Örneklerinin Güncelleştirilmesi” konulu konferansa konuşmacı olarak Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Uğurlu katılırken Öğr. Gör. Servet Senem Uğurlu’nun  “Geleneksel Kimlikli Tekstiller” isimli sergisi sanatseverlere buluştu. 18 Nisan 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu ve Fuaye alanında düzenlenen etkinliğe Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez yaptı. Ölmez konuşmasında, sanatın geçmişten geleceğe insanoğlu için önemine değindi. Dünya Sanat Günü Etkinlikleri kapsamında bu programı düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, katılımlarından dolayı salonda bulunanlara teşekkür etti. 

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Aydın Uğurlu’nun “Geleneksel Sanatlar Kapsamında Dokuma Örneklerinin Güncelleştirilmesi” konulu konferansına geçildi. Aydın sunumunda, geleneksel sanatlardan bahsetti. Geleneksel sanatların evrensele taşınması için yapılması gerekenlere değinen Prof. Dr. Aydın Uğurlu, ilk dokuma örnekleri ve tekniklerini katılımcılarla paylaştı. 

Etkinlik Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının Türk Halk Müziği Konseri ile devam etti.  

Konserin ardından Öğr. Gör. Servet Senem Uğurlu’nun “Geleneksel Kimlikli Tekstiller” isimli sergisi gezildi. 

Etkinlik sonunda Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez tarafından Prof. Dr. Aydın Uğurlu ve Öğr. Gör. Servet Senem Uğurlu’ya günün anısına teşekkür belgesi ve hediye verildi.