KOP Çalıştayı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı 

Konya Ovası Projesi (KOP) Çalıştayı üniversitemiz ev sahipliğinde 12 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşti. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen çalıştaya Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, akademik ve idari personeller ile vatandaşlar katıldı. 

Çalıştayda konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, KOP Çalıştayına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, üniversite olarak da KOP’a bağlı olan KOP Üniversiteler Birliği Projesine (ÜNİKOP) dahil olduklarını dile getirdi. Ahi Evran Üniversitesinin tarım ve jeotermal alanlarda pilot üniversite olduğunu hatırlatan Rektör Karakaya, bu alanda çalışmalarının devam ettiğini belirterek çalıştayın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. 

Rektör Karakaya’nın ardından KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı söz alarak bir konuşma yaptı. Bostancı konuşmasında, bölgede KOP’a bağlı dört il için yapılan yatırımlardan bahsederek Kırşehir’in de içinde bulunduğu yeni katılan illere ayrılan proje bütçelerine değindi. KOP olarak amaçlarının bölgesel eşitsizlikleri gidererek kalkınma projeleri kapsamında ülke genelinde kalkınmış bölgeler oluşturmak olduğunu belirten İhsan Bostancı, Kırşehir’de gerçekleştirdikleri projelerin olumlu sonuçlarına değindi. “KOP bölgesini cazibe bölgesine çevirmek öncelikli hedefimizdir.” diyen İhsan Bostancı, çalıştayın ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. 

Çalıştayda son olarak Kırşehir Valisi Necati Şentürk bir konuşma yaptı. Şentürk konuşmasında, göreve geldiği yıllarda Kırşehir’in hiçbir kalkınma projesine dahil olmadığını söyleyerek Kırşehir’i KOP bölgesine dahil etme süreçlerine değindi. KOP’un Kırşehir’e çok faydası olduğunu söyleyen Necati Şentürk, sözlerine şöyle devam etti: “KOP’a üyeliğimizle birlikte yerel anlamda potansiyelimizi gördük. Neler yapabileceğimizin farkına vardık. Amacımız artık kalkınma seferberliğini arttırmak ve rekabet edebilir bir hale gelerek ilimizin refahını arttırmaktır.” 

Açılış konuşmalarının ardından KOP İzleme Değerlendirme Koordinatörü Makbule Terzi, Kırşehir için ayrılan bütçelerden ve gerçekleştirilen proje alanlarından bahsederek konu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  

Çalıştayın açılış toplantısının ardından üç farklı çalışma grubu oluşturularak üniversitemizin belirli birimlerinde gün boyu değerlendirmeler ve toplantılar devam etti.