Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Bir Dizi Etkinlik Düzenledi

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 4 Nisan 2017 tarihinde “Yeni Üretimlerde Gelenekselden Yararlanma Kriterleri” konulu konferans ve “H’İÇ Doğal Boyalarla Shibori” adlı sergi ve atölye çalışması düzenlendi. Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen ve konuşmacı olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç’in katıldığı konferansa Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.  

Konferansın açılış konuşmasını Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez yaptı. Ölmez konuşmasında, geleneksel sanatın öneminden ve modern sanata katkısından bahsederek konuşmacı olarak gelen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç’e teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından “Yeni Üretimlerde Gelenekselden Yararlanma Kriterleri” konulu konferansa geçildi. Konferansta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç, sanattaki temel kavramlardan ve geleneksel sanatın modern sanata kattığı değerlerden bahsederek sanatımızda Geleneksel Türk Sanatlarının vazgeçilmez bir yeri olduğunu ifade etti. Her modern sanatın kendi geleneğinden doğduğunu belirten Genç, “Bazı kavramları aşmamız gerekiyor, bazen doğru bildiklerimiz farklı bakış açılarından yanlış olabilir.” dedi. Konuşmasında Geleneksel Türk Sanatlarının çeşitlerine değinen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç, minyatürden hat sanatına, halı ve kilimden mimariye kadar çeşitli dallardan örnekler verdi. Genç sözlerine şöyle devam etti: “Sanatın temelinde birliktelik vardır. Geleneksel sanatların en önemli özelliği kullanılan malzemelerin doğal olması ve doğaya zarar vermemesidir. Geleneksel sanatlarda her yörenin yansıttığı etki birbirinden farklıdır.” 

Konferansın sonunda Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç’e günün anısına bir armağan verildi.

Konferansın ardından Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç’e ait olan H’İÇ Doğal Boyalarla Shibori sergisi gezildi ve "H'İÇ" başlıklı, Doğal Boyalar ile Shibori konulu atölye çalışması yapıldı.

H’İÇ Doğal Boyalarla Shibori Sergisi 5 Nisan 2017 tarihinde Rektörlük binası fuaye alanında da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’da gezerek sergi hakkında bilgiler aldı.