Üniversitemizde İç Denetim Açılış Toplantısı Rektör Karakaya’nın Başkanlığında Yapıldı

Üniversitemizde kalite çalışmalarında sona yaklaşıldı. Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından İç Denetim Açılış Toplantısı düzenlendi. 13 Mart 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş ile idari ve akademik birimlerin iç denetçileri katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplantının amacına yönelik bir konuşma yaptı. Konuşmasında iki yıl süren bir çalışmanın son aşamasında olduklarını belirten Rektör Karakaya, üniversitemiz için kalite yönetim sisteminin gerekliliğinden bahsetti. Rektör Karakaya şöyle konuştu: “Kalitenin konuşulduğu bu asırda ülkemizde kaliteli insanın yetiştirilmesi gerekliliğini öne çıkaran bu anlayış üniversitemizde hayat bulacak. Üniversite, ülke, şehir tüm bu amaçları bir arada tutan işi ve süreçleri kalite ile sonlandırarak daha etkili hizmet yapabilme anlayışını üniversitemizde hakim kılmak sürecini başlatmış bulunuyoruz ve bunun üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” 

Bu sürecin dinamiklik istediğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu süreç üzerinde kafa yorulması gerektiğini belirterek çift yönlü bir çalışma olduğunu dile getirdi. İç denetim açılış toplantısının amacına da değinen Rektör Karakaya, sözlerine şöyle devam etti. “Bu süreçte doğacak sıkıntıların bir an önce giderilmesi için çalışılması gerekiyor. Emirlere bağlı değil de süreçlere bağlı dinamik bir yönetimi el birliği ile yöneterek İç Anadolu’da örnek bir üniversite oluşturacağız.”

İç denetimin dışında dış denetimin de önemli olduğunu belirten Rektör Karakaya, dış denetimde herhangi bir eksiğin Ahi Evran Üniversitesinin imajına yapılacak bir olumsuzluk olduğunu vurguladı. İç denetimlerin dış denetimlerdeki eksiklikleri görmek için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu süreçte her birim amirinin fedakârlık yapması gerektiğini ifade etti.

Ziya Paşa’nın “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” sözüyle konuşmasını bitiren Rektör Karakaya, bu süreç sonunda tescil edilmiş, dış denetimiyle örnek olmuş bir Ahi Evran Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sayfasında Türkiye’nin gündeminde olmaya başlayacağını söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da söz alarak iç denetim yöntemi ve süreç hakkında bir sunum yaptı. Kalite yönetimi ve iç denetime ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Doküman Veri Prosedürü, Süreç Yönetimi Prosedürü, İç Denetçi Eğitimleri, İç Denetimin Amaçları, Planları, Gerçekleştirilmesi, Sonuçların Rapor Edilmesi ve Değerlendirilmesi” konularında açıklayıcı bilgiler aktardı. İç denetimin bugün itibarıyla başladığını belirten Kurt, süreç boyunca kalite yönetim koordinatörlüğü ekiplerinin herhangi bir sorunda birimlere teknik yardımlarının olacağını ifade etti.