Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğrenci Alımı Şehrimize ve Üniversitemize Hayırlı Olsun

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesini eğitimde marka yapma yolunda çok önemli adımlar atmaya devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana şehrimize ve üniversitemize yenilikler getiren Rektör Karakaya, 2011 yılında kurulan ve altı yıldır öğrenci alımını gerçekleştiremeyen Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne 2017-2018 eğitim öğretim yılında toplam 110 öğrencinin alınacağı müjdesini verdi.  

Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin hızla geliştiğini ve gelişmeye devam edeceğini vurgulayarak Ahi Evran Üniversitesinde ilkleri gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını belirtti. Rektör Karakaya, Tıp Fakültesine, Güzel Sanatlar Fakültesine ve şimdi de Mühendislik-Mimarlık Fakültesine öğrenci alımını gerçekleştirerek eğitimde marka olan Kırşehir’in yükseköğretim talebini karşılama anlamında çok önemli bir adım attıklarını söyledi.

Rektör Karakaya: “İnşaat, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerine De Öğrenci Alacağız”

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerine öğrenci alımına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Rektör Karakaya, ilerleyen günlerde bu müjdeleri de kamuoyu ile paylaşacağını anlattı. Rektör Karakaya, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrenci alımının şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi. 

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK)  20 Ocak 2017 tarih ve 5193 sayılı kararınca Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne toplamda 110 öğrenci alınması karara bağlandı. Normal öğretimde 60, ikinci öğretimde 50 öğrencinin alınmasına karar verilen yazıda, Ziraat Fakültemiz Tarım Ekonomisi Bölümüne de 35 öğrenci alınması kararı onaylandı.

Şehrin ve üniversitemizin 10 yıllık özlemi olan Tıp Fakültesine 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 62 öğrenci alarak üniversitemize ve şehrimize prestij kazandıran üniversitemizde şimdi de Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin öğrenci alacak olmasının sevinci yaşanıyor.

Lisansüstü eğitimin önemsendiği üniversitemizde Sağlık Bilimleri Enstitüsünün de öğrenci almasının ardından mevcut birimler ard arda aktif hale gelmeye başladı.

2011 yılında kurulan ve 21 öğretim üyesi, 22 araştırma görevlisi ile akademik çalışmalarını 11 bölümde ve bu bölümlere bağlı 40 anabilim dalında sürdüren Mühendislik-Mimarlık Fakültemiz, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde öğrenci alımına ilişkin kabul edilen teklifi ile üniversitemize ve şehrimize yeni bir prestij kazandırdı.