Üniversitemizde “Türk Edebiyatında Tasavvuf” Anlatıldı

Üniversitemiz Türkoloji Kulübü tarafından Ömer Tuğrul İnançer’in katılımıyla “Türk Edebiyatında Tasavvuf” isimli etkinlik düzenlendi. 2 Mart 2017 tarihinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel, dekanlar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Ömer Tuğrul İnançer’in özgeçmişinin okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan yaptı. Üniversitelerin temel işlevlerinden bahseden Dekan İlhan, “Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi” sloganı ile yoluna devam eden üniversitemizde öğrencilerinin akademik donanımlarının yanı sıra milli ve manevi değerlerinin oluşmasını da hedeflediklerini söyledi. Ömer Tuğrul İnançer’in öğrenciler için önemli bilgiler vereceğini söyleyen Prof. Dr. Nadir İlhan, İnançer’e katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Nadir İlhan’ın konuşmasının ardından konferansa geçen Ömer Tuğrul İnançer, üniversitemizde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hayatın kendisi olan din ve tasaavuf hakkında bilgiler veren İnançer, tasavvufun bir derya olduğunu söyledi. Toplumumuzda haddini bilmezliklerin arttığını vurgulayan Ömer Tuğrul İnançer, kişilerin siyaset, futbol, ekonomi ve din konusunda yeterli bilgiye sahip olmadan görüş bildirdiklerini anlattı. 

Dinler arası diyalog kavramı hakkında bilgiler veren İnançer, Müslümanların bu konuda dikkat etmesi gerekenlere vurgu yaptı. Din haline gelmiş telakkiler olduğunu ve bunların bilinmesi gerektiğinin altını çizen İnançer, “Bilmek, olmak demek değildir.” dedi. Dinlerin emirleri hakkında açıklamalarda bulunan Ömer Tuğrul İnançer, İslamiyet’in en üst kademede olduğunu ve ilmi dereceler arttıkça sır olan kavramlarında bittiğini ifade etti. İslamiyetin batıl değil hak dini olduğunu vurgulayan İnançer, tasavvufun da aklın değil gönlün işi olduğunu söyledi. Tasavvufta dünyayı içine almak değil üstünde yürümek öğretilerinin yer aldığını anlatan Ömer Tuğrul İnançer, “Büyümek, yaşlanmak demek değildir.” dedi.

Bilgiyi nakletmenin alimlik değil, bilgiyle hal olmanın alimlik olduğuna vurgu yapan İnançer, kişilerin söyledikleri yerine yaptıklarıyla değerlendirileceklerini sözlerine ekledi. Örneklerle tasavvufa açıklık getiren Ömer Tuğrul İnançer’e konferans sonunda Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel tarafından hediye ve çiçek verildi.