Üniversitemizde “15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” Oluşturuldu

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından “15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturuldu. 1 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen ağaç dikme töreninde 600 çam ağacı fidanı toprakla buluşturuldu. Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi Rektörlük Binası arkasındaki arazide gerçekleşen ağaç dikme törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören, Ahi Evran Üniversitesi Cami İmamı Mahmut Saratlı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaparak ülkemizin birlik ve beraberliğinin önemine değindi. 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinde ülkemizin birçok gencini kaybettiğini belirten Rektör Karakaya, hayatını kaybedenlerin anısına ve onları hatırlatacak bir etkinlikte bulunduklarını söyleyerek 15 Temmuz’un hafızalarımızdan çıkmayacağını ve asla unutulmayacağını ifade etti. Rektör Karakaya, konuşmasında şunları dile getirdi: “Peygamber Efendimiz ‘Kıyamet kopuyor dahi olsa elinizdeki fidanı dikin.’ diyor biz de onun izinden gitmeye çalışıyoruz. Ağaç dikme ve ona bağlı bu algı medeniyetimizin temellerinde var ve biz de bu anlamda üniversitemizi yeşillendirmek için çalışmalar yapıyoruz. 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanını şehitlerin anısına oluşturuyoruz, inşallah ruhları şad olur.” Ülkemizin ufkuna dair yapılacak çok iş olduğunu söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülke olarak yeniden medeniyetler kuracak duruma gelineceğine inandığını dile getirdi. 

15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturma töreni, akademik ve idari birimler ile çok sayıda öğrencinin ağaç dikmesinin ardından sona erdi.