Üniversitemizde “Çalgılar ve Algılar” Adlı Etkinlik Düzenlendi

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü ile Özgün Düşünce Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği “Çalgılar ve Algılar” adlı etkinlik, 24 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Adem Taşdemir, Ahi Baba Mustafa Karagüllü, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Etkinlik, Özgün Düşünce Topluluğu Başkanı Ertan Kılıç’ın konuşmasıyla başladı. Kılıç, ilerleyen dönmelerde Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ve Özgün Düşünce Topluluğu olarak başka etkinlikler yapacaklarını dile getirerek davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Etkinliğe Karabük Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enver Kapağan, Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik, Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Okutmanı Can Doğan, Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Doç. Dr. Kubilay Kolukırık, Yrd. Doç. Dr. Satı Doğanyiğit, Öğr. Gör. Cenk Şahin ve Öğr. Gör. Şenol Afacan katıldı.

Müzik ve türküler üzerine konuşmaların yapıldığı etkinlikte, katılımcılar için müzik dinletisi de sunuldu. Evrenselleşen türküleri seslendiren konuklar dinleyicilere duygusal anlar yaşattı.