Pilot Üniversite Sivil Toplum Kuruluşlarını Harekete Geçirdi  

Tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite seçilmenin ardından üniversitemizdeki görüşmeler ve çalışmalar hızlandı. Bu kapsamda 27 Aralık 2016 tarihinde Kırşehir Ticaret Borsasını ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile süreci değerlendirdi. Ziyarette Rektör Karakaya’ya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt eşlik etti.

Sivil toplum kuruluşları ile sürekli görüşen ve iş birliğini önemseyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’in hayvancılıkta olduğu gibi tarımda da marka şehir haline gelmesi için Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesini önemsediklerini anlattı. Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) gönderilen projelerden biri olan “Sağlıklı Hayvan, Güvenli Et, Umutlu Yarınlar Projesi” hakkında bir sunum yapan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Kul, Kırşehir’in sığır etinde önemli bir üretim potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Kırşehir’deki en önemli yatırımın hayvancılığa ait olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Kul, Kırşehir’in yakın süreçte Türkiye’nin toplam et üretiminin yüzde 20’sini karşılayacak noktaya gelmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Projenin hayata geçirilmesi ile yurt dışından ithal edilen hayvanların hastalık tespiti ve hastalıkların en aza indirilmesi noktasında önemli bir katkı sağlayacağını da açıklayan Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Kul, yine proje ile birlikte Kırşehir’in satış merkezi haline gelebileceğini söyledi. 

Projeyi önemsediklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite olarak projelerin devam edeceğini, sivil toplum kuruluşlarından, özellikle de paydaşlardan bu konuda destek beklediklerini ve çözümü birlikte ele alarak başarıya ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.