Rektör Karakaya Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Durum Değerlendirmesi Yaptı

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında pilot üniversite seçilme sorumluluğunu birimler ve akademisyenlerle paylaşmaya devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 27 Aralık 2016 tarihinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda akademik personel ile bir araya geldi. Akademik personel ile kahvaltıda buluşan Rektör Karakaya’ya, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil eşlik etti. 

Kahvaltının ardından konuşmasına başlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda güzel işlerin yapıldığını, öğrenci alımlarının ve sportif faaliyetlerin başarılı olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaları üniversite yönetimi olarak desteklediklerini belirten Rektör Karakaya, özel yetenek sınavlarında yapılan haksız uygulamalara müsade etmeyeceklerini de sözlerine ekledi. 

Rektör Karakaya: “Pilot Üniversite Seçilmemiz Önemli ve Onurlu Bir Misyon”

Tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite seçilmemizin ardından bu alanda yapılacak çalışmalarda üniversitede görev yapan tüm personelin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şu şekilde devam etti: “Üniversitemizin tüm çalışanları bu sürecin bir parçası olmak zorunda. Ülkemizde heyecanla başlanıp bitirilmemiş birçok proje bulunmaktadır. Bu nedenle yeni umutlar bizi hep tedirgin etmektedir. Biz Ahi Evran Üniversitesi olarak bu algıyı yıkacağız. Umutla başladığımız projeleri başarılarla sonuçlandıracağız.”

Üniversitelerde görev yapan akademik personelin toplumun gözlediği insanlar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, örnek işler yapılmasını aksi halde toplumun kendini umutsuz hissedeceğini vurguladı. Tarım ve jeotermal alanında bilgi birikiminde bulunan öğretim elemanlarının bu alana katkı yaparak birikimlerini değerlendirmesini isteyen Rektör Karakaya, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki çalışmaların jeotermal kullanımına ilişkin çalışmalara destek verebilecek durumda olduğunu belirtti. Akademisyenler arasındaki bilgi birikimlerinin paylaşılmasını ve projeye olan inancın desteklenmesini bekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenlerin mesai aralığına bağlı olarak değil durmadan çalışması gerektiğinin altını çizdi. 

“Akademisyenler Sürekli Bilim Üretmeli”

Akademisyenlerin bilim adamı sıfatıyla sürekli bilim üretmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “En aşağıdan tepeye bakılarak ilerlenmeli. Akademisyenlerin tüm vaktini alacak olan iş, bilimdir. Bu nedenle akademik yükselmeler sürekli olmalı.” dedi. 

Vakit kavramının doğru planlanması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenlerin asli görevinin bilim üretmek, üretilen bilimden duyulan hazzın da eğitim öğretim faaliyetleri olduğunu söyledi. 

“Öğrencilere En Yakın Biz Olmalıyız”

Ülkemizin yaşadığı zor günlere de değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Öğrenciler üzerine çok eğilmemiz lazım. Hassas davranmadığımız öğrencilerimiz belli bir kesim tarafından zalim düşüncelerle üstümüze salındı. Süreçlere dikkat etmeliyiz. On yıl sonra bu gençler başkalarının elinde olabilir. Gençleri geleceğe yetiştireceğiz ve onlara en yakın biz olacağız.”

Akademisyenlerin görevleri ve misyonları üzerine değerlendirmelerde bulunan Rektör Karakaya, düşünmenin inceliğinin akademisyenler tarafından yapıldığını ve bu misyonun iyi algılanması gerektiğini söyledi. “Kendimizi mutlu edecek hayalimiz olmalı” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, hedeflerin ve yöntemlerin belirlenmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Önemli bir kültüre sahip olduğumuzu vurgulayan Rektör Karakaya, “Bu kültürün varisleri olarak bir sonraki nesile devredecek miras bırakmalıyız.” dedi. 

Rektör Karakaya, Akademisyenlerin Taleplerini Dinledi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun aktiviteleri ile üniversitemizin adının ulusal ve uluslararası alanda duyulmasından çok memnun olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu konuda emek sarfeden akademisyenleri kutladı. Akademisyenlere başarı ile birlikte aralarında muhabbet, işlerine sadakat ve bedel ödeme kavramlarına karşı hassas olmalarını söyleyen Rektör Karakaya, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun şehirle birleşme konusunda da önemli görevleri olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun fiziki imkanlarının Türkiye standartlarının üstünde olduğunu ve bu anlamda prestijli işlerin yapılabileceğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenlerin eksikliklerinin ve ihtiyaçlarının daha fazla karşılanabilmesi için Spor Toto Genel Müdürlüğü ile sürekli görüşme halinde olduğunu ve bu eksiklerin tamamlanması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

“Çözülemez Problem Yoktur, Yeter ki Dert Edinin”

Milli sporcu kontenjanı için tercih edilebilirlik noktasından milli sporcu tercih eden konuma yaklaşıldığını bununla birlikte kalitenin ön plana çıktığını ifade eden Rektör Karakaya, kulüp bünyesindeki takımları ve takımların başarılarını değerlendirdi. Toplantı sonunda akademisyenlerin taleplerini dinleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, eksiklerin tamamlanması için çalışacaklarını söyledi. Akademisyenlerin çalışmalarına katkı sağlayacak eksiklerin de projelerle tamamlanabileceğini belirten Rektör Karakaya, “Çözülemez problem yoktur, yeter ki dert edinin.” dedi.