Geriatri Rehabilitasyon Seminerlerinin İlki Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Sürekli Eğitim Merkezi ve Geriatri Fizyoterapistleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Rehabilitasyon Seminerleri 1 kapsamında “Alzheimer Demans Hastalığında Bütüncül Yaklaşımlar” konulu seminer 23 Aralık 2016 tarihinde Fen Edebiyat Konferans Salonunda yapıldı. Seminere Geriatri Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuray Kırdı, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Erden, Geriatri Fizyoterapistleri Derneği Stajyer Fizyoterapist Kübra Tıkır, Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Büyükturan ile Yrd. Doç. Dr. Buket Büyükturan, Nörolog Uzm. Dr. Aysu Yetiş, akademik personelimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Geriatri Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuray Kırdı yaptı. Kırdı konuşmasında, üniversitemizde bulunmaktan memnun olduğunu belirterek katılımcılara seminere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Çağımızın hastalığı olan Alzheimer hastalığından bahseden Başkan Kırdı, elli yıl sonra ülkemizdeki yaşlı nüfusun yüzde ellisinin Alzheimer hastası olma olasılığına değindi.

Üç oturumda gerçekleşen seminerin ilk oturumunda Nörolog Uzm. Dr. Aysu Yetiş, “Nörolog Bakış Açısıyla Alzheimer” adlı sunumunu yaptı. Demans hastalığının halk arasında bunama olarak bilindiğini belirten Yetiş, Demans hastalığının aslında zihin yitimi olduğunu dile getirdi. Sık görülen Alzheimer hastalığının çoğunlukla kadınlarda rastladığını söyleyen Yetiş, hastalığın tanı aşamaları ve tedavi sürelerine de değindi. Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Büyükturan “Fizyoterapist Bakış Açısıyla Alzheimer” adlı sunumunu yaptı. Sunumunda Büyükturan, her hastalığın kliniklerinin farklı olduğunu belirtti.

Seminerin ikinci oturumunda Prof. Dr. Zafer Erden’in “ Yaşlılarda Düşmeler ve Fizyoterapi” konulu sunumunu yapmasının ardından Üniversitemiz fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Buket Büyükturan da “Yaşlılarda Bel-Boyun Sağlığı” adlı sunumunu yaptı.

Seminerin üçüncü oturumunda ise Geriatri Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuray Kırdı “Geriatri Fizyoterapistliği Tarihsel Gelişimi” üzerine bir konuşma yaptı. Seminer, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.