Rektör Öğrenci Buluşmaları Başladı

Göreve geldiği günden bu yana insan odaklı yaklaşımıyla çalışmalar yürüten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin daima yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. “En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır.” düşüncesiyle hareket eden Rektör Karakaya, Eğitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile bir buluşma gerçekleştirdi. Belirli aralıklarla öğrencilerle bir araya gelmeyi planladığını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya “Rektör - Öğrenci Buluşması” etkinliğinin ilkini 22 Aralık 2016 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Etkinliğe, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanları ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Rektör Karakaya: “Ahi Evran Üniversitesi Öğrencisi Olmak Ayrıcalıktır” 

Rektör Karakaya, konuşmasına öğrenci odaklı bir rektör olduğunu vurgulayarak başladı. Rektörlük makamının kapısının her zaman öğrencilerine açık olduğuna değinen Rektör Karakaya, “Sorunları bölüm başkanlarına, çözemezlerse dekanlarınıza iletin. Eğer hala sorunlara çözüm bulunmuyorsa Rektörünüze gelebilirsiniz” dedi.

Öğrencilerin çok kıymetli olduğunun altını çizen Rektör Karakaya, böyle bir etkinliği gerçekleştirmelerindeki amaca değindi. “İstikbalimiz sizsiniz. Omuzlarımızı size yaslıyoruz, umutlarımızı size bağlıyoruz.” cümleleri ile konuşmasına devam eden  Prof. Dr. Vatan Karakaya, fiziki ihtiyaçları görüşmek ve öğrencilerin sorunlarını dinlemek için bir araya geldiklerini ifade etti. Rektör olarak bürokratik çalışmalarla ilgili bilgi vereceğini eğitimci yönüyle de eğitim, insanlık ve erdemle ilgili sohbet etmek istediğini belirten Rektör Karakaya, Eğitim ve Ziraat Fakültesi binalarının önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirileceğinin müjdesini verdi.  

Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerden beklentilerini de dile getirerek onların ihtiyaçlarının farkında olduğunu söyledi. Bu ihtiyaçların giderilmesi için üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını dile getiren Rektör Karakaya sözlerine şöyle devam etti: “İstiyoruz ki uluslararası düzeyde eğitim yapalım ve Ahi Evran Üniversitesi öğrencisi olmanın ayrıcalıklı olduğunu gösterelim. Bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma alanında ulusal bir projemiz var. Bu işi güzel yaparsak bizim sayemizde ileride uluslararası bir proje olabilir.”

“Hayallerinizin Adını Koyun”

Öğrencilerin bugünden geleceğe dair plan yapmasının gerekliliğine değinen Rektör Karakaya, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin eğitim aldıkları sürenin çok kıymetli olduğunu anlatan ve sürelerin gayrete bağlı olmasına vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hayallerinizin adını koyun. On yıl sonra dünyaya vereceğiniz bir mesaj olmalı ve bu mesajın ne olması gerektiğini düşünün. Zaman çok kıymetli ve bu zamanı iyi değerlendirmek zorundayız. Bölümünüzü ve fakültenizi sürekli sorgulayarak neden burada olduğunuz konusunda tümevarımlar yapın.”

“Beyaz Sayfalara Yeni Kelamlar, Yeni Felsefeler, Yeni Düşünceler Yazacaksınız”  

Öğrencilerin ülkemizin içinde bulunduğu durumu iyi tahlil etmelerini, ülkemize faydalı bireyler olmak için çok çalışmaları gerektiğini ve boşa geçecek vaktimizin olmadığını ifade eden Rektör Karakaya, “Dünyadaki gelişmişlikle eğitimdeki kalite aynıdır.” dedi. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” sloganının önemini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, kimsenin yaptığı işin boşuna olmadığını ve hepimizin sorumlu bireyler olarak ülke sınırlarını tutmak zorunda olduğumuzu söyledi. Bu söyleşinin bir motivasyon konuşması değil, inanç olduğunun altını çizen Rektör Karakaya, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gözleriniz hep dünyaya bakmalı. Çünkü, üniversite gençliği en çok çalışan insandır. Üniversite yaşı, akademik bilgi yaşıdır. Aldığınız bilgilerle topluma faydalı olma yaşınız. Kendinizi çalışarak yorun. Yorulmadan hayal ve umut kurmayın.”

Rektör Karakaya: “Gençliğin Geleceğimiz Olduğu Gün Işığı Gibi Ortada”

“Emek olmadan nimet olmaz.” sözüyle konuşmasına devam eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerden umutlu olmalarını istedi. Görünen dünyayı sorgulamanın çok önemli olduğunu ve iman haricindeki her şeyin sorgulanması gerektiğini belirten Rektör Karakaya, öğrencileri geleceğin umudu olarak gördüğünü ve başka medeniyetleri taklit etmeye ihtiyaç duyulmayacak bir geleneğimizin var olduğunu söyledi. Çalışan öğrencilerin de taltif edilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Niteliğimiz, akli melekeler ile yaptığımız işlerden gelişir.” dedi.  

“Hayatı Empozeler mi Yaşıyorsunuz Yoksa İrade ile mi?"

Öğrencilere nasihatler de veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bugün öğrenci olan fakat ilerleyen yıllarda farklı görevlerde bulunacak öğrencilere yaptıkları işi layıkıyla yerine getirmelerini söyledi. Üniversite insanının sorgulayan insan olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, “Hayatı empoze ile mi yaşıyorsunuz yoksa irade ile mi?” sorusunu öğrencilerin hayatlarına yerleştirmesinin önemini anlattı. Ülke olarak yaşadığımız sıkıntılı günlerde sorgulayan, araştıran, öğrenen ve donanımlı bireylere ihtiyacımız olduğunun altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin kazanımlarının faydaya dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Rektör Karakaya Öğrencileri Dinledi

Konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları tek tek cevaplayan Rektör Karakaya, öğrencilerden gelen ve kısa zamanda çözülmesi mümkün olan tüm ihtiyaçlar için ekibiyle çalışacağını sözlerine ekledi. Geçtiğimiz günlerde Öğrenci Konseyi Başkanı seçimleri yapıldığını ve öğrencilerin artık temsilciler aracılığıyla da kendisine sorunları iletilebileceğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu buluşmaların artık sıklıkla yapılacağını ifade etti. Öğrencilerin sorularına cevap veren Rektör Karakaya, yeni kütüphane binası için Spor Toto Genel Müdürlüğü ile protokol aşamasına geldiklerini, kütüphanedeki eksik kitaplar için alım yapmaya başladıklarını, yeni binalarda laboratuvar ve atölye çalışmaları için değerlendirmeler yaptıklarını anlattı. Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin mesleki yeterliliklerini sağlamaları adına gerekli olan teknik gezilerin zaten yapıldığını bunun daha genişletileceğini söyledi. Söyleşi sonunda Eğitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Rektör Karakaya’ya böyle bir organizasyonda öğrenciler ile birlikte olduğu için  çiçek vererek teşekkür ettiler.  


Söyleşi Sonrası Rektör Karakaya Öğrencilerle Çay İçti

Rektör Karakaya ve dekanlar, söyleşi sonrası öğrencilerle çay içerek dilek ve temennileri dinledi. Tüm öğrencilerle görüşmeyi hedefleyen Rektör Karakaya, öğrencilere yöneltilen formları alarak tüm sorulara cevap vereceğini söyledi.