TRT Spikeri Sezen Yüce Üniversitemizdeydi

Üniversitemiz Türk Dünyası Topluluğu tarafından 22 Aralık 2016 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Her Alanda İletişim ve Türkçenin Etkin Kullanımı” adlı konferans düzenlendi. Konferansa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Nevin Şahin yaptı. Şahin, konferansa iştiraklerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Türk Dünyası Topluluğunun kuruluş aşamasından ve topluluk olarak yaptıkları etkinliklerden bahseden Şahin, “Yapılan faaliyetlerle hem üniversitemiz hem de ilimiz adına Türk Dünyası Gönüllüleri olarak ‘Türk Beklenendir, Türk Vefalıdır’ düşüncesinde öncü olmaya çalıştık ve çalışmalarımıza bu doğrultuda devam edeceğiz .” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

TRT Ana Haber Bülteni Sunucusu Sezen Yüce’nin özgeçmişinin okunmasının ardından Sezen Yüce “Her Alanda İletişim ve Türkçenin Etkin Kullanımı” adlı sunum ve söyleşisini gerçekleştirdi. İletişimin tanımını yaparak söyleşisine başlayan Yüce, iletişimin temel görevlerinin neler olduğuna değindi. Eğitim öğretimin temel unsurunun iletişim olduğunu belirten Yüce, toplumların var olmasının ve var olmaya devam etmesinin iletişimle sağlanabileceğini vurguladı. TRT Ana Haber Bülteni Sunucusu Sezen Yüce sözlerine şöyle devam etti: “İnsan için bu kadar önemli olan iletişime özen göstermeliyiz. Söz konusu insan olduğu için hataya yer yok. Çünkü hatalar yanlışa dönüşür, yanlışlar da zaman zaman tahmin bile edilemeyecek kötü sonuçlar doğurabilir.”

İletişimin temel unsurlarını etkin ve doğru kullanmak gerektiğini söyleyen Yüce,  “Dili düzgün kullanamayan, diliyle kendini iyi ifade edemeyen, geçmişini bugünle bağdaştıramayan, birbirini anlamayan ve dilini geliştiremeyen milletler yok olmaya mahkûmdur.” şeklinde konuştu.  

Söyleşinin sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel, TRT Ana Haber Bülteni Sunucusu Sezen Yüce’ye plaket ve çiçek verdi. 

TRT Ana Haber Bülteni Sunucusu Sezen Yüce, etkinliğin ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’i makamında ziyaret etti. Topluluğun akademik danışmanı Doç. Dr. Kürşat Zorlu’nun da katıldığı ziyarette Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Sezen Yüce’ye söyleşiye katılmalarından ve verdikleri önemli bilgilerden dolayı teşekkür etti.