Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yeni Göreve Başlayan ve Akademik Yükselme Yapan Akademisyenlerle Hayırlı Olsun Buluşması Gerçekleştirdi

Rektör Karakaya: “Dünya o kadar zalimleşmiş ki Halep’te bombaların altında kalan çocuklara, kadınlara, yaşlılara hiçbir ülkenin kalbi acımıyor. Bir tek Türkiye, bizler bu acıyı yaşıyoruz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemize yeni katılan ve akademik yükselme yapan akademisyenlerle hayırlı olsun buluşması gerçekleştirdi. 16 Aralık 2016 tarihinde Yunus Emre Salonunda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Rektör danışmanları, üniversitemizin fakülte dekanları ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına, üniversitemizde yeni görev almış akademisyenler ile akademik yükselme yapan akademisyenlere yeni görevlerinde başarılar dileyerek başladı. Rektör Karakaya, tüm akademisyenleri akademik odalarında ziyaret etmeyi arzu ettiğini ancak üniversitenin çok yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ve bu sebepten dolayı kahvaltılı bir toplantı ile bir araya geldiklerini söyledi. Üniversitemizin ilerlemesinde ve dünyaya tanıtılmasında akademik çalışmaların katkısının çok fazla olduğunu belirten Rektör Karakaya, akademisyenlerin sorumluluğunun fazla olduğunu söyledi. Üniversitemizin bulunduğu bölgenin dünyaya açılan gözü olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite hocalarının üstlendikleri görevlere değindi.

Karakaya: “İçinde Bulunduğumuz Toplumu İleriye Taşımalıyız”

Üniversite hocalarının en önemli görevi olan toplumsal dönüşümün dinamik gençler ile bir araya gelinmesiyle sağlanabileceğini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu şekilde toplumsal gelişimin oluşacağını söyledi. Akademisyenlerin iki görevi bulunduğunu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sözlerine şöyle devam etti: “İçinde bulunduğumuz bölgeyi, toplumu bir adım daha ileriye götürmek, geleceğe hazırlamak bizim görevimizdir. Bir diğer görevimiz ise ülkenin geleceğine insan yetiştirmektir. Gençleri yarına hazırlayamazsak bizler o yarının ihtiyarları oluruz. Akademisyenlerin asıl görevi bunlardır.”

“Halep’teki Katliama Göz Yummamalıyız”

Ülkemizin ve dünyanın gündeminde olan Halep’teki savaşa da değinen Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Dünya o kadar zalimleşmiş ki Halep’te bombaların altında kalan çocuklara, kadınlara, yaşlılara hiçbir ülkenin kalbi acımıyor. Bir tek Türkiye, bizler bu acıyı yaşıyoruz. Dünyanın mazluma yardım ettiği yer olması için çalışmalı, gençlerimizi geleceğe o şekilde hazırlamalıyız.” dedi.

“Pilot Üniversite Olmanın Önemini İyi Kavramalıyız”

Pilot üniversite olmanın da ayrıcalığını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, sadece jeotermal ve tarım alanında değil birçok alanda çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Üniversitemizin bütün fakültelerinden bu alanda proje ve çalışmalar beklediğini söyleyen Karakaya, akademisyenlerin gayret ve çabalarını görmek istediğini belirtti.

“Üniversitemiz, İç Anadolu’nun Parlayan Yıldızı Olmalı”

Akademisyenleri, problemleri çözen, çözüm üreten kişiler olarak gördüğünü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Üniversitemizi, İç Anadolu’da parlayan yıldız olarak görmek ve üniversitemizin başarılı çalışmalarıyla yükseköğretimin numune üniversitesi olmak istiyoruz.”