Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi İç Denetçiler Toplantısı Düzenlendi

Kalite yönetim sistemini önemseyen ve bu konuda çalışmalarını hızlandıran üniversitemizde iç denetçi adaylarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Konferans Salonunda 15 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Danışmanı ve Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ergin Kariptaş ile akademik ve idari personelden oluşan temsilciler katıldı. Toplantıda Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kalite Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Gülbahar Üçler, kalite denetim sistemi ve iç denetçilik ile ilgili bilgiler verdi.

Kalite yönetimi ve iç denetçilik mekanizması süreçlerinin ve uygulamalarının anlatıldığı toplantıda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), üniversitelerin Kalite Yönetim Sistemini aktif olarak kullanmalarını istediklerini söyledi. Özellikle pilot üniversite seçilmemizin üniversitemize bu alanda sorumluluk yüklediğini belirten Prof. Dr. Mustafa Kurt, kalite yönetim sistemi ve iç denetçilik konularında da bölge üniversitelerine örnek olmamız gerektiğinin altını çizdi. Süreci önemsediklerini ve bu konuda fedakâr çalışmalar beklediklerini belirten Prof. Dr. Mustafa Kurt, ilerleyen günlerde çalışma grupları oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantı sonunda üniversitemizde iç denetçi olarak görev yapacak olan aday temsilciler için 9-12 Ocak 2017 tarihleri arasında eğitim düzenleneceği bilgisi verildi. Eğitimin ardından ISO-9001-2015 standartlarına uygun olarak denetim yapabilecek olan iç denetçiler, süreç yönetimi, dokümantasyon sistemi ve iç denetim prosedürüne uygunluk alanlarında hizmet verebilecekler.