Güzel Sanatlar Fakültemizden İki Etkinlik Daha

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 13 Aralık 2016 tarihinde, “Geleneksel Keçenin Günümüzde Fonksiyonel Kullanımı” konulu konferans düzenlendi.  Konferansa konuşmacı olarak Konya Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinden Uzman Ahmet Aytaç, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansa Konya Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinden konuşmacı olarak katılan Uzman Ahmet Aytaç, keçenin tarihsel gelişimi, insan hayatındaki önemi ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler verdi. Dokuma ve tekstilin insan yaşamı için büyük önem taşıdığını belirten Aytaç, bu bağlamda keçenin de özellikle kadim Türk toplulukları için son derece işlevsel bir yapıda olduğunu aktardı. Aytaç, keçenin ve keçe dokumacılığının hak ettiği ilgiyi ve önemi göremediğini ancak son 10-15 yıldır giderek popülerleştiğini, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde yeniden keçe dokumacılığıyla ilgilenen ustaların ortaya çıktığını aktardı. Gelişen teknolojiyle beraber klasik keçe dokumacılığının yerini modern tezgahların aldığını ve keçe dokumacılığının nispeten daha kolay hale geldiğini söyleyen Aytaç: “Daha önceki zamanlarda keçe, keçe hamamı denilen üretim yerlerinde elle, göğüsle ya da ayakla dövülürdü, şimdi ise modern tezgahlarda dokuma işlemi gerçekleştirilmekte” dedi.

Konuşmasının ardından Uzman Ahmet Aytaç’a Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez katılım belgesi ve hediye verdi. Etkinlik Uzman Ahmet Aytaç’ın ”Geçmişten İzler” isimli sergisinin açılışının ardından sona erdi.